Karim Benzema mocht afgelopen maandag in Parijs de Ballon d’Or, de prijs voor de beste voetballer van vorig seizoen in ontvangst te nemen. Daarmee werd Benzema beloond voor misschien wel het beste jaar van zijn carrière. Hij schoot zijn club Real Madrid met een indrukwekkende hoeveelheid goals eigenhandig naar de landstitel en Champions League-winst.

Naast de prestigieuze gouden bal, kreeg Benzema ook een speciaal ontworpen Ballon d’Or horloge van Purnell. Maar dat is niet het enige kostbare uurwerk waar Benzema mee werd gesignaleerd.

Richard Mille 65-01

Benzema werd namelijk gespot met een exclusieve Richard Mille 65-01 “Automatic Winding Split-Seconds Chronograph” in de kleur roségoud om zijn pols. Kenmerkend aan dit horloge zijn natuurlijk de uitspringende kleuren, waar Richard Mille bekend om staat. Het uurwerk heeft een skelet wijzerplaat, en de klok rust op een zwarte, rubberen band. Het horloge heeft een geschatte waarde van zo’n € 540.000.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karim Benzema (@karimbenzema)

Andere exclusieve horloges op het gala

Karim Benzema was niet de enige met een exclusief en kostbaar uurwerk om zijn pols. Ook andere genodigden liepen rond met uiterst exclusieve en kostbare exemplaren.

Zo liep Ivoriaans oud-topspits Didier Drogba – die de Socratés-trofee mocht uitreiken aan Bayern München-speler Sadio Mané vanwege zijn betrokkenheid rond liefdadigheidsprojecten – met een Richard Mille 72-01 “Lifestyle Chronograph”. De 72-01 heeft een roségouden kleur, en ligt op een witte, rubberen band. Net als het exemplaar van Benzema beschikt deze over een geskeletteerd uurwerk. De waarde ligt rond de € 188.000.

Richard Mille 7201

En ook Kylian Mbappé, topspeler van (nu nog) Paris Saint-Germain werd gespot met een bijzonder horloge. Hij liep rond met een Hublot “Big Bang Steel Diamonds”. Het horloge wordt omlijst door een lunette met maar liefst 126 diamanten, en is gehuisvest in een 41 mm gepolijste en gesatineerde roestvrijstalen kast. De waarde ligt volgens IFL Watches rond de € 15.000.

Het meest opvallende was misschien wel het horloge van de Poolse spits Robert Lewandowski, die naast Benzema ook één van de genomineerden was. Hij liep rond met een Casio Vintage horloge, verguld in roestvrij staal. Dit digitale horloge heeft LED-achtergrondverlichting, 1/100 seconde stopwatch en een batterijduur van zo’n 7 jaar. Het horloge van Lewandowski heeft hem waarschijnlijk slechts € 85 gekost.