Rick van Stippent begon van kinds af aan met het wassen van auto’s. Indertijd voornamelijk van familieleden, maar inmiddels stromen de aanvragen binnen. De 30-jarige wist van Stipt Polish Point een bijzonder goedlopend bedrijf te maken en dat harde werken is beloond met een verhuizing.

Nieuwe bedrijfspand van Rick van Stippent

Kortgeleden is het bedrijf inderdaad verhuisd naar een groter pand, waar hij en zijn team gewoon doorgaan met wat ze al deden: het ‘fabrieksnieuw’ maken van oude(re) auto’s en het verkopen van schoonmaakproducten, die verkrijgbaar zijn bij 160 verkooppunten.

Als we zijn gecrashte Lamborghini Aventador even buiten beschouwing laten gaat het eigenlijk alleen maar voor de wind voor de Brabander. Hij is zelfverzekerd, heeft meer dan 20 man personeel in dienst, mag aan allerlei toffe klussen werken en heeft alweer een nieuwe, feloranje Lamborghini Huracán EVO ter vervanging. Dat de zaken goed gaan, blijkt verder uit het feit dat hij verhuisd is naar een nieuw bedrijfspand, een voormalige Volvo-dealer, ter waarde van zo’n € 10.000.000. Geen verrassing, want zelfs het immense logo op de gevel kostte volgens hem zelfs al € 40.000, exclusief btw.

Zijn vorige pand was ook beslist geen kleintje en is inmiddels op Funda als advertentie verschenen. “Het object bestaat uit circa 387 m² bedrijfsruimte, circa 130 m² kantoorruimte/showroom en circa 63 m² opslagruimte”, schrijft de makelaar. Vrij groot, maar niet groot genoeg voor Van Stippent en zijn droomvisie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stipt Polish Point (@stiptpolishpoint)

Wij van Pure Luxe hebben al een aantal video’s opgenomen met de autopoets-miljonair en uiteraard krijgen wij daarom de primeur om als eerste binnen te kijken. Het is in feite zelfs onze eerst ‘office tour’. Het nieuwe bedrijfspand is gesitueerd langs de A2 en is net als de auto’s die ze teruggeven aan hun toenmalige eigenaren spik en span. Het pand van maar liefst 5000 vierkante meter is een werkplaats, winkel en museum ineen en is daardoor voor iedereen te bezoeken. Wij gingen u voor.

Win een Audi R8

Samen wandelen we door het hele pand en gaan we ook even zitten in de (1 of 1) Brabus-bedrijfsbus, die hij kocht voor maar liefst € 500.000. Net vóórdat we gaan sabreren op het dak, staan we ook nog even oog in oog met een Mansory Mercedes-Benz G-klasse van carbon ter waarde van € 1 miljoen. Oh, en we geven een Audi R8 weg. Gauw kijken dus!

Met speciale dank aan Rick van Stippent, Schaap & Citroen en Louis Roederer.