Casa Encantada werd in 1937 gebouwd en wordt aangeprezen als een modern, Georgische meesterwerk. Het elegant afgewerkte paleis, want dat is het, is gelegen op zijn eigen voorgebergte van meer dan 3,2 hectare in de exclusieve woonwijk Bel-Air. Het is zo ontworpen dat alle 60 kamers een uniek uitzicht bieden op zowel Los Angeles, als de oceaan als de tuin.

Voorheen eigendom van Conrad Hilton

Ooit eigendom van wijlen Conrad Hilton, de stichter van de iconische Hilton-hotelketen, is de woning naar eigen zeggen gekocht door Amazon-oprichter Jeff Bezos voor $ 165 miljoen. Hilton beschreef het huis als een ‘object van symmetrie en schoonheid’ en in 2019 werd het officieel het duurste huis dat te koop stond in de Verenigde Staten.

Volgens de makelaar wordt er met Casa Encantada een nieuwe standaard werd gezet voor een “weelderig huisontwerp” met meubels en een ontwerp die afkomstig zijn van de iconische TH Robsjohn-Gibbbing, die een naam maakte in Amerika en diverse onderscheidingen ontving.

Het compound is uitgestrekt en staat garant voor veel privacy, er zijn tenslotte geen buren. Het ligt om minder dan op minder dan tien minuten rijden van Rodeo Drive en is  n omringd door de fairways van de Bel-Air Country Club-golfbaan. Gebogen ijzeren poorten bieden toegang tot de uitgestrekte oprijlaan die langs een groene omgeving naar de voordeur van de hoofdwoning leidt. bezoekers naar de warme omhelzing van het hoofdverblijf te leiden.

De dramatische inkomhal leidt met 5,5 meter hoge plafonds die uitkomen in een majestueuze ontvangsthal, eetkamer, bibliotheek met walnotenhouten panelen, woonkamer en familiekamer.

Casa Encantada is een van de duurste en “een van de mooiste landgoederen ter wereld”

Een architectonisch poolhouse heeft een professionele filmzaal, een formele bar en uitzicht op de rozentuinen en daarbuiten. Een noord-zuid verlichte tennisbaan en een apart gebouwd basketbalveld, een volledig pension, kassen en huismanagersverblijven samen met koivijvers en onvervangbare landschapsarchitectuur maken dit misschien wel een van de mooiste landgoederen ter wereld.

De prijs van de woning is op aanvraag op de website van Hilton & Hyland, maar stond twee jaar geleden te koop voor $ 225 miljoen. Daarmee is het een van de duurste woningen in de Verenigde Staten, samen met de immense villa van de 73-jarige vastgoedontwikkelaar Mohamed Hadid.

Casa Encantada