Een ding is zeker. Het leven van Elon Musk is nooit saai. Het ene moment houdt hij zich bezig met ontwikkelingen Tesla om vervolgens weer zijn zinnen te zetten op ‘zijn’ Twitter. Om nog maar te zijgen over SpaceX en Starlink. Een kelderend aandeel van Tesla en het geld dat hij kwijt was om Twitter te verweven ($ 44 miljard) resulteren in een vermogensverlaging van ruim $ 100 miljard – in vergelijking met schattingen uit november van vorig jaar.

Elon Musk verliest, maar blijft de grote winnaar

Echter is hij lang niet de enige in de Bloomberg Billionaires Index die een aanzienlijk deel van hun nettowaarde als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Mede daardoor heeft hij nog altijd de titel ‘rijkste man ter wereld’ in handen. Hoewel hij in dezelfde maand vorig jaar naar schatting $ 340 miljard was, is daar nu ‘slecht’ $ 171 miljard.

Afgelopen maandag alleen al verloor hij € 8,6 miljard door de teleurstellende koers van Tesla. Sterker nog: de koers van autoproducent Tesla stond maandag op het laagste peil sinds november 2020. Desondanks behoudt hij zijn zijn koppositie. Zijn concurrenten, om ze zo maar even te noemen, LVMH-topman Bernard Arnault (geschat vermogen van $ 157 miljard) en Amazon-oprichter Jef Bezos (geschat vermogen van $ 116 miljard), verloren namelijk ook een hoop, respectievelijk $ 4 miljard en zo’n $ 80 miljard.

Nieuwe naam in de top 3 rijkste mensen

In de hoogtijdagen van Bezos piekte zijn vermogen nog boven de $ 200 miljard, maar ondertussen staat zijn naam zelfs buiten de top 3. Gautam Adani, eigenaar van conglomeraat Adani Group, heeft deze plek van hem overgenomen. Adani is de allerrijkste Aziaat en profiteerde flink van de forse prijsstijging van steenkool waardoor zijn vermogen met  tientallen miljarden steeg. Dat vierde hij door het aanschaffen van  het duurste huis in Dubai dat hij kocht voor $ 163 miljoen.