Voor een lange tijd gedurende de coronacrisis streden Amazon-oprichter Jeff Bezos en Tesla-chef Elon Musk om de nummer één plek op de Bloomberg Billionaires Index. Inmiddels heeft Musk de de strijd met vlag en wimpel gewonnen en onlangs is Bezos voor het eerst in maanden buiten de top 3 van de rijkste personen ter wereld gevallen.

Amazon levert teleurstellende resultaten

Tijdens zijn scheiding in 2019 moest hij een kwart van zijn Amazon-aandelen, goed voor $ 35,6 miljard, afstaan aan zijn ex-vrouw, de gulle MacKenzie Scott, en hoewel hij inmiddels geen CEO meer is van het Amerikaanse e-commercebedrijf, beheert hij nog steeds een groot belang in het door hem begonnen bedrijf.

Vanwege teleurstellende resultaten van Amazon, is zijn fortuin gedaald $120 miljard, een terugval naar de vierde plek. Dat is $ 80 miljard minder dan dat waarover hij in zijn hoogtijdagen beschikte. In september werd hij al gepasseerd als op één-na-rijkste mens ter wereld, maar nu is hij ook zijn plek in de top 3 kwijtgeraakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeff Bezos (@jeffbezos)

Jeff Bezos uit top 3 gestoten door Gautam Adani

De top 3 bestaat nu als volgt. De eigenaar van Twitter, SpaceX en Tesla, Elon Musk, voert de lijst aan met een geschat vermogen van $ 195 miljard. De 73-jarige Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH)-oprichter Bernard Arnault volgt met een geschatte nettowaarde van $ 134 miljard. De man die Bezos uit de top 3 heeft verbannen, is Gautam Adani, eigenaar van conglomeraat Adani Group, en de man die voor $ 163 miljoen het duurste huis in Dubai kocht, met een vermogen van $ 128 miljard.

De laatstgenoemde profiteerde flink van de forse prijsstijging van steenkool en zag zijn vermogen in 2022 met tientallen miljarden stijgen. In de voorbije maanden streefde de Indiër al Bill Gates van Microsoft en de Fransman Bernard Arnault voorbij. Arnault heeft zijn plekje terugveroverd, maar Jeff Bezos is de grote verliezer.