Nu Jeff Bezos niet meer alle verantwoordelijkheden van Amazon draagt, heeft hij tijd om te kijken naar nieuwe investeringsmogelijkheden. Het geld klotst tegen de plinten in huize Bezos, ook al behoort hij sinds kort niet meer tot de top 3 rijkste ter wereld, maar dat maakt zijn gift van $ 100 miljoen aan Dolly Parton alsnog tamelijk opmerkelijk. Zou je denken.

Dolly Partner wint award van Amazon-oprichter Jeff Bezos

Oké, zo ging het echter niet. Parton won onlangs namelijk de Bezos Courage & Civility Award. Deze prijs wordt volgens Bezos uitgereikt aan “leiders die oplossingen nastreven met moed en medeleven.” Parton en Bezos houden zich beiden bezig met filantropie en dus komt het niet zomaar uit de lucht vallen. Deze prijs werd voor het eerst in 2021 uitgereikt. De winnaar van de eerste editie waren activist Van Jones en chef-kok en Jose Andres, de oprichter van World Central Kitchen.

De 2021-award is gegaan naar Dolly Parton, singer-songwriter, actrice, zakenvrouw en filantroop, die eerder deze maand opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Naast haar succesvolle muziekcarrière is ze een spraakmakende supporter van liefdadigheidsinstellingen en richtte ze de Dollywood Foundation op, die boeken schenkt gaan kinderen over de hele wereld.

“We kunnen niet wachten om al het goede te zien dat je gaat doen met deze prijs van $ 100 miljoen”, zei Lauren Sanchez, de partner van Bezos. “Ik denk dat mensen die kunnen helpen, hun geld moeten geven waar hun hart is. Ik zal mijn best doen om goede dingen te doen met dit geld.”

Bezos adviseerde Parton om er ‘goede dingen’ met te doen. Paton liet weten haar best te gaan doen:“Ik geloof erin dat mensen die in een positie zitten waarin ze kunnen helpen, ook moeten helpen. Ik zal mijn best doen om goede dingen te doen met dit geld.”