De eigenaar van ‘Man City’, Zayed bin Sultan Al Nahyan heeft binnenkort het duurste jacht ooit. Sterker nog: het bijtanken van dit jacht kost al gauw meer dan je koophuis. Of dit speeltje bedoeld is om zijn immense entourage op te vangen? Ongetwijfeld. Met 80 personeelsleden aan boord kun je gerust ook alle spelers van de club huisvesten.

Tanken van een jacht kost een vermogen

Zijn naam is Zayed bin Sultan Al Nahyan, de steenrijke 51-jarige sjeik die de eigenaar is van Manchester City. Nu de Engelse topclub de landstitel heeft veroverd, is het tijd om dat in stijl te vieren. En hoe. 

Zayed bin Sultan Al Nahyan heeft het duurste jacht ooit besteld, hij is dadelijk de eigenaar van een jacht met een bizarre nieuwprijs van € 600.000.000. Het is daarmee het duurste jacht dat ooit is gebouwd. En nee, daar zit het salaris van de personeelsleden niet bij ingerekend. Evenmin de tankbeurt, het prijskaartje voor een volle dieseltank is namelijk € 600.000. Het superjacht heeft wel een hybride-motor die werkt op elektriciteit.

Twee helikopters tegelijk landen op dit jacht? Géén probleem

Het zeer luxe jacht ‘Blue’ – de naam verwijst liefkozend naar de voetbalclub Manchester City – is met een lengte van 160 meter niet het langste jacht van de wereld (drie jachten zijn groter, waarvan de langste Azzam), maar de faciliteiten drijven de prijs en daarmee de exclusiviteit flink op. Niet één maar twee helikopterplatforms vind je terug op de ‘Blue’. 

Tenslotte nog de kanttekening. Terwijl de gemiddelde sterveling zich vergaapt aan dit pracht is € 600 miljoen niet eens een grote deuk in het vermogen van deze Sjeik ‘Mansour’. Zijn vermogen wordt geschat op € 19,5 miljard, waarmee hij behoort tot de rijkste mensen van deze aarde.