De rasstieren van Lamborghini zijn altijd beperkt tot het asfalt, maar daar is met de lancering van de Huracán Sterrato verandering ingekomen. De eerst blauwdrukken en conceptbeelden van de 0ff-road sportwagen uit Sant’Agata Bolognese verschenen in 2019, maar nu is het eindelijk zover. “Niet alleen voorbij het beton, maar verder dan je stoutste dromen.”

Huracán Sterrato, Lamborghini’s eerst off-road model

Geduld is een schone zaak en na drie jaar zien we hoe de krachtige off-road Huracán zich een weg baant over grind en zand laat verstuiven. De exacte prestaties laten nog op zich wachten, maar wat wel duidelijk is, is dat de Italiaanse sportauto wordt aangedreven door een 5.2-liter V10-motor. Volgens Lamborghini, onderdeel van de Audi Group, brengt het model een revolutie teweeg en moet ‘ie in staat zijn om “elk terrein te bereiken”.

Lamborghini Huracán Sterrato-04

De Lamborghini Huracán Sterrat moet het opnemen tegen de 911 Dakar die Porsche nét iets eerder uitbracht. Beiden bevinden zich echter in een iets ander segment, dus de concurrentie zal meevallen. ‘Sterrato’ staat voor ‘onverhard’ in het Italiaans, wat blootgeeft wat het doel van dit model is.

Lambo

Om allerlei landschappen te overwinnen zijn er nogal wat toevoegingen gedaan ten opzichte van de het basismodel. We doelen op kunststof opzetstukken op de wielkasten, kunststof op de bumper, dakdragers en extra felle ledlampen.

Back to the roots

Een off-road Lamborghini klinkt in eerst instantie wat ongebruikelijk, maar het ligt dichterbij de merkidentiteit dan u zou denken. De oprichter, Ferruccio Lamborghini, begon het gelijknamige bedrijf namelijk met het verkopen van tractors, voordat ze begonnen met de productie van exclusieve en snelle wagens. Ze weten dus wel raad met voertuigen voor buiten de gebaande paden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

Officiële onthulling

Voor nu moeten we nog even genoegen nemen met een paar foto’s en een veelbelovende trailer (opgedeeld in 3 parts), maar over een aantal nachtjes slapen (op 30 november) zal de officiële onthulling plaatsvinden in Miami tijdens de prestigieuze kunstbeurs Art Basel. Na het zien van de onderstaande video, kunt u die datum direct in uw agenda noteren. Tip: ga languit zitten en zet een kwalitatieve koptelefoon op uw knar.