Dankzij tv-programma’s als ‘Geer & Goor’ zou u bijna vergeten dat Gerard Joling bekendheid vergaarde door zijn muzikale gave. Samen met Rene Froger, Jeroen van der Boom en Jan Smit staat Joling jaarlijks in de Johan Cruijff ArenA met het de “Toppers in Concert“, maar wat vraagt Joling voor alleen zichzelf?

Jaarinkomsten Gerard Joling

Over het algemeen zou Joling maar liefst €1.250.000 per jaar verdienen. Alhoewel, wanneer hij geen inkomsten misloopt door afgeblazen shows vanwege de virusjaren, want in 2021 zou het om ‘nog maar’ € 350.000 gaan. Daarnaast vergaard de goedlachse Alkmaarder ook een fortuin als jurylid, teamcaptain of jurylid van programma’s als The Voice Senior, The Masked Singer, Shownieuws en Holland’s Got Talent en schuift hij maar al te graag aan bij talkshows, zoals VI Vandaag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gerard Joling (@gerard_joling)

Enfin, door over zijn muzikale carrière. De 62-jarige maakte een naam voor zichzelf tijdens de ‘De Soundmixshow’ van Henny Huisman en bracht kort daarna de single ‘Love is in your Eyes’ uit, die bekroond werd met dubbel platina. In 1988 deed hij voor Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival en 2005 richtte hij samen met René Froger en Gordon Heuckeroth de Toppers op, waarmee hij veel succes beleefde.

Al meer dan 35 jaar is Gerard Joling één van de meeste geboekte artiesten van Nederland. Om Gerard Joling een halfuur op uw fuif op te laten treden bent u € 16.500 lichter, zo staat vermeld op de website van Artist Bookings. In perspectief; dat is zo’n € 2.500 duurder dan Jan Smit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gerard Joling (@gerard_joling)

(Snelle, de man naast Joling op de onderstaande foto, is per halfuur te boeken voor € 39.500)

Geschat vermogen van Gerard joling

Wie aan de top van de entertainmentketen staat, harkt lucratieve deals binnen. In 2018  was zijn vermogen naar schatting maar liefst € 15,6 miljoen. Gerard heeft een villa van maar liefst €1.150.000 in Aalsmeer, zonder hypotheek, waarvan de waarde gezien de knotsgekke woningmarkt hoogstwaarschijnlijk fors gestegen is. Ook verhuurt Joling een appartement op de Amsterdamse Zuidas voor € 6.950 per maand. Kortom; hij heeft zijn schaapjes al járen op het droge.

Dit zijn de 10 duurste Nederlandse zanger om te boeken.