Als host van het Wereldkampioenschap voetbal, heeft Qatar bewezen niet goed om te gaan met hun werknemers (lees: arbeidsmigranten). Toch worden overal in het land allerlei bouwwerken uit de grond gestampt. Zo wordt er momenteel gewerkt aan het grootste waterpark ter wereld. Op Qatarese bodem, terwijl het Canadese bedrijf WhiteWater de bouw overziet.

Hoogtepunt van Waterpark Meryal

Waterglijbaan ‘Icon Tower’ is letterlijk het hoogtepunt van Waterpark Meryal. Met z’n 85 meter hoog en 500 meter lengte zal het de langste glijbaan op aarde worden. Daarnaast worden er nog 35 andere glijbanen aangelegd op het waterpark dat zo’n 28 hectare beslaat. Het waterpark wordt gebouwd op een eiland genaamd Qetaifan Island North, dat deel uitmaakt van de stad van Lusail. De stad wordt ook wel ‘de stad van de toekomst’ genoemd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Meryal Waterpark (@meryalwaterpark)

Wk Qatar

In eerste instantie zouden de deuren van ‘Meryal’ geopend moeten worden vóór de start van het WK 2022 in Qatar. Hoewel er al miljarden zijn uitgegeven aan de ontwikkelingen ervan, is die deadline bij lange na niet behaald. Werknemers zullen zich nu haasten om te pogen het project voor het einde van het toernooi af te krijgen, maar de kans achten we klein, aangezien de finale al over een aantal weken al gespeeld gaat worden.

Qatar waterpark

“Het toont onze geschiedenis en cultuur, waar we trots op zijn, en bevat een woord uit het Qatarese dialect. We hopen dat het wereldwijd zal resoneren met de veelbelovende toekomst van Qetifan Island North als toeristisch toevluchtsoord en het waterpark als entertainment- en cultureel herkenningspunt”, zei sjeik Nasser bin Abdul Rahman Al Thani, Head of Business Development, in een verklaring.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RC AL MANA (@rcalmana)

“De gebruikte kleuren in het waterpark zijn ‘roest’ om bezoekers een idee en gevoel van de olie- en gasvelden te geven, maar dan in de vorm van een waterpark”

Die laatste zin laat ons direct denken aan een andere, vergelijkbaar project in buurland Saudi-Arabië. Daar wordt namelijk een booreiland omgebouwd tot drijvend pretpark.