Het leven kan raar lopen. Zo win je $ 10 miljoen, en zo ga je levenslang de bak in. Het zijn de ingrediënten voor een Hollywood-film, maar het is de bittere werkelijkheid voor de de 54-jarige loterijwinnaar Michael Todd Hill. De Amerikaan werkte voorheen in een kerncentrale en zei dat hij van plan was zijn loterijprijs van meer dan $ 4.159.000, na belastingen, te gebruiken om rekeningen af ​​te betalen en het bedrijf van zijn vrouw te helpen. Maar zover is en gaat het waarschijnlijk nooit komen.

Loterijwinnaar van $ 10 miljoen

In de zomer van 2017 kocht Hill een kraslot en dat bleek een uitstekende keuze te zijn geweest. Niet veel later werd er maar liefst $ 10 miljoen op zijn rekening gestort, maar lang heeft hij er niet van kunnen profiteren. Een rechter in de Amerikaanse staat North Carolina veroordeelde hem afgelopen vrijdag tot een levenslange gevangenisstraf – zonder kans op vervroegde vrijlating – voor de moord op zijn vriendin in 2020.

Michael Todd Hill (foto: Brunswick County Sheriff’s Office)

Zijn toenmalige vriendin, de 23-jarige Keonna Graham uit Navassa, werd op 20 juli 2020 als vermist opgegeven en later met een schotwond in haar achterhoofd dood aangetroffen in een hotelkamer. Volgens de officier van justitie van North Carolina is op bewakingsbeelden van het hotel te zien dat Hill als enige bij haar op de hotelkamer is geweest, dus was hij direct hoofdverdachte nummer 1.

Moord met voorbedachte rade

Loterijwinnaar Hill zou later bekennen zijn vriendin te hebben neergeschoten omdat ze in het hotel met andere mannen sms-contact zou hebben gehad. De man uit North Carolina werd opgepakt en is veroordeeld voor moord voorbedachten rade. Wat er met het geld gaat gebeuren, is onduidelijk.

In Canada sleept een pizzabezorger zijn vrienden voor de rechter omdat ze de gewonnen jackpot van $ 1 miljoen voor hem zouden hebben verzwegen.