Terwijl er in Nederland met man en macht wordt gezocht naar de winnaar van de Staatsloterij (€ 12,8 miljoen), zorgt een lotterij in Canada voor een uit de hardgelopen vriendenruzie. Een inwoner van de provincie Ontario heeft namelijk een rechtszaak aangespannen tegen nota bene zijn eigen vrienden omdat ze zijn deel van een gewonnen prijs van € 1 miljoen alsnog wil incasseren.

Canadese pizzabezorger sleept vriendengroep voor de rechter

Afgelopen zomer besloot de vriendengroep, bestaande uit 17 individuen, een lot aan te schaffen om deel te nemen met de loterij Lotto Max. En met succes, want het lot die viel op de zogeheten Maxmillion-prijs. Dat betekende een mooi bedrag van $ 1 miljoen, omgerekend ruim € 700.000, terwijl de hoofdprijs van $ 70 miljoen niet viel.

Philip Tsotsos zou via een sms hebben laten weten aan zijn vrienden dat hij ook mee wilde doen, maar omdat hij zijn verschuldigde bedrag niet op tijd zou hebben betaald, viste hij achter het net. Oneerlijk volgens hem omdat hij naar eigen zeggen al zes jaar lang keurig allerlei verschuldigde bedragen heeft afbetaald.

“Hun dromen komen uit, waarom zouden ze de mijne van me afnemen?”

Tsotsos was kort voor het aanschaffen van het lot zijn baan verloren bij een autobedrijf, maar wilde alsnog meedoen met het groepslot. “Phil, er is weer een trekking, blijf je meedoen?”, zouden ze hem hebben gevraagd, waarop hij zou geantwoord hebben met: “Natuurlijk doe ik mee.”

“Waarom hebben ze mij niet verteld dat we hebben gewonnen”, vraagt de pizzabezorger uit Windsor zich af in een interview met CBC. “Deze jongens zijn als familie voor mij.”

Vanwege het verraad en het misgelopen geld eist Tsotsos, die momenteel werkzaam is als pizzabezorger, $ 70.000, wat voortkomt uit zijn vermeende deel, inclusief rente. De advocaat van de 16 vrienden ziet echter geen enkele reden omdat bedrag uit te keren: “Meneer Tsotsos heeft niet betaald om te spelen, dus we ontkennen dat hij recht heeft op de hulp die hij zoekt, en we zullen de claim krachtig verdedigen.”

Joseph De Luca, advocaat van Tsotsos, heeft laten weten namens zijn cliënt heeft geprobeerd te schikken met de vriendengroep en dat er andere pogingen tot onderhandelingen zijn geweest. Beiden zijn vooralsnog onsuccesvol.