Eerder deze maand werd het 160 meter lange superjacht Blue afgeleverd aan de rechtmatige eigenaar. Momenteel is het gigantische schip op zijn eerste reis richting Malta en ondertussen heeft de bouwer, scheepswerf Lürssen Yachts, een video gedeeld van de bouw ervan. Om het op vier na grootste jacht ter wereld in termen van LOA te bouwen hadden ze twee jaar de tijd nodig.

Superjacht Blue

Blue is ontworpen door Terence Disdale en het hele bouwproces nam maar liefst $ 600 miljoen in beslag. Het jacht pronkt met meerdere helikopterplatforms, terwijl alle vier de bovendekken een groot amusementsgebied in de buitenlucht bevatten. Ze is gebouwd met een teakdek, een stalen romp en een aluminium bovenbouw.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lürssen Yachts (@luerssenyachts)

Meestal moeten we genoegen nemen met officiële persfoto’s, maar Lürssen is zo trots op het resultaat, dat ze het hele bouwproces van meer dan twee jaar verpakt hebben in een video van amper twee minuten aan intrigerend timelapse-materiaal , waardoor we een kijkje achter de schermen krijgen.

Het spits word afgebeten door de kiellegging die op 15 oktober 2019 plaatsvond. Daarna gaat het al snel naar een timelapse video met een bovenaanzicht van de scheepswerf waarop afzonderlijke delen van de scheepsromp worden samengebracht met behulp van kranen. Vervolgens zien we hoe de enorme dieselmotoren die het gigantische schip naar de eindbestemming worden gebracht.

Volgens Lürssen wordt Blue aangedreven door een diesel-elektrisch hybride aandrijfsysteem dat in eigen beheer is ontwikkeld en beschikt het ook over PTI/PTO-units die kunnen worden gebruikt voor elektrische voortstuwing bij lage snelheden of voor het opwekken van elektrische energie bij hogere snelheden.

Eerste tocht van de schatrijke eigenaar

Zodra alle onderdelendelen zijn geïnstalleerd, wordt de buitenkant van het schip in primer geverfd en voorbereid om met verf te worden aangebracht. Wanneer dat proces is afgerond is Blue helemaal gereed om te vertrekken. De Duitse scheepswerf koos ervoor om dat ’s nachts te doen, waardoor het z’n eerste tocht er nóg spectaculairder uit komt te zien.

Het schip is gebouwd voor Mansour bin Zayed Al Nahyan, vice-premier van de Verenigde Arabische Emiraten en een lid van de heersende familie van Abu Dhabi. Zie hier een drietal waanzinnige foto’s van het gloednieuwe schip.

Blue is dus niet ’s werelds langste jacht, dat is namelijk Azzam. Eveneens gebouwd door Lürssen Yachts.