Het Duitse tuningsbedrijf Mansory heeft weer toegeslagen met een nieuw, ambitieus project. Zij namen een Mercedes G63 AMG onder handen. Het vermogen van de wagen werd radicaal verhoogd, en hij werd ook nog eens voorzien van een nieuwe, futuristische kleurcombinatie.

Mercedes G63 AMG onder handen genomen door Mansory

Mansory weet steeds vaker hoge ogen te gooien met nieuwe creaties, zo ook in Nederland. Onlangs verscheen bijvoorbeeld op Marktplaats een felgele Lamborghini Urus Mansory.

De Mercedes G63 AMG was de inspiratie voor de nieuwste Mansory P850 “Algorithmic Fade”. Doel van het project was het introduceren van het nieuwe Mansory Bespoke individualiseringsprogramma, de op maat gemaakte werken van Mansory.

Mercedes G63 AMG Mansory

De wagen is met zijn carbon carrosserie een schoolvoorbeeld van het werk van Mansory. Van voor naar achter maakt de turqoise lak deels plaats voor hoogglanzend zwart. Het 3D-effect is ontstaan door de gecreëerde zwarte piramides die in grootte en aantal toenemen, waardoor het patroon als het ware naar achteren beweegt. Waarschijnlijk precies volgens de wensen van de klant. De motorkap, spiegelbehuizingen, uitlaten, dakrandspoiler en wieldoppen zijn volledig afgewerkt in hoogwaardig ‘Forged Carbon’

De G63 is ook in vermogen flink getuned. Zo is de 4,0 liter V8-motor van 585 naar 850 pk gegaan en beschikt ‘ie nu over een koppel van 1.000 Nm, waar dat voorheen 863 Nm was. Verder heeft de wagen een topsnelheid van 250 kilometer per uur en accelereert hij in 3,5 tellen van de 0 naar de 100 kilometer per uur.

Ook het interieur volledig afgewerkt

Ook het interieur is niet overgeslagen. Het interieur, gemaakt van hoogwaardig leder, is net als de buitenkant volledig turquiose, officieel de “Feroza-kleur”. Daarnaast zijn de stoelen gewatteerd met diamanten, en aluminium draaiwiel. De aluminium pedalen hebben wat zwarte accenten, die het sportieve uiterlijk van deze G63 nog maar eens benadrukken. Dat wordt nog maar eens bewezen met het in metaal gespikkelde carbon middenconsole. Uiteraard is overal het typerende Mansory logo te vinden.

Er is geen prijskaartje bekend, want die is “op aanvraag”, maar deze zal hoogstwaarschijnlijk ergens ver in de tonnen lopen.

Mercedes G-Klasse Mansory