Sam Bankman-Fried runde FTX vanuit een penthouse op de Bahama’s met 10 huisgenoten, ofwel werknemers. Inmiddels is er weinig over van zijn cryptoplaform en ook zijn eigen vermogen slonk. Bloomberg sprak zelf over ‘de grootste waardedaling ooit’. Na het faillissement van FTX en FTX USA doen er geruchten de ronde dat hij op dezelfde dag als de aanvraag van het faillissement, zijn penthouse van $ 40.000.000 te koop heeft aangeboden.

Sam Bankman-Fried vraagt faillissement aan

Sam Bankman-Fried gaat de deur uit in een korte broek, bezoekt zelden een kapper en rijdt rond over het eiland in een simplistische Toyota. Dit gecombineerd zou suggereren dat hij een alledaags bestaan leeft, maar niets is minder waar. Nadat Binance de overname van ‘zijn’ FTX afsloeg, stortte alles als een kaartenhuis in elkaar en ging het vermogen van Sam Bankman-Fried van zo’n $ 17 miljard naar onder de € 1 miljard, een daling van maar liefst 94%.

Vanaf het begin af aan vertelde de Amerikaanse technerd al dat het zijn doel was om zoveel mogelijk geld te verdienen, zodat hij het allemaal kan weggeven. En hij is al lekker op weg. Maar zo had ‘ie het vast niet bedoeld.

Sam Bankman-Fried

De boekhouding van zijn cryptoplatform blijkt het een groot zootje te zijn en het is nog maar de vraag of dat opgelost kan worden. $ 1 miljard van klanten is zoekgeraakt en Sam Bankman-Fried is opgestapt als CEO. “‘I f*cked up twice”. Wat wel zo goed als zeker is, is dat de werknemers, die samen met SBF FTX runde vanuit het penthouse, op zoek kunnen naar een nieuwe verblijf. Volgens The Guardian meldde het Twitter-account Autism Capital de verkoop al eerste.

Advertentie van het penthouse op de Bahama’s

Hoewel de advertentie van makelaarskantoor Seaside Real Estate inmiddels offline is gehaald, hebben huidige en voormalige FTX-mederwerkers  aan verschillende mediaoutlets bevestigt dat het inderdaad om het penthouse van SBF gaat. Echter kan het ook zo zijn dat hij het huurt.

Het penthouse is gesitueerd in het luxueuze Orchid-gebouw en bestaat uit 1115 vierkante meter, vijf slaapkamers, zes badkamers, een eigen garage, een grote woonkamer met eethoek met toegang naar een buitenzwembad en kijkt over de jachthaven van Albany en de Atlantische Oceaan. “De jachthavenwoningen van Albany worden beschouwd als het ultieme in luxe wonen aan het water in het Caribisch gebied, waarvan het penthouse in Orchid de hoeksteen is.”

Sam Bankman-Fried (FTX)

Andere opvallende details die door de makelaar werden genoemd, zijn Venetiaanse pleistermuren, Italiaanse marmeren accenten en de privélift met beveiligingscode. De vraagprijs staat op $39.500.000. Voor iemand die ogenschijnlijk zijn dagen slijt achter de computer, onder het genot van blikjes energiedrank, in zijn vrije tijd gamed, is zijn leven toch luxer dan verwacht.