De video van Architectural Digest waarin de Russische DJ Zedd zijn villa van $16 miljoen in Beverly Hills laat zien ging viraal en is op het moment van schrijven is het 47 miljoen keer bekeken. Die opname is echter alweer vier jaar oud. Ondertussen bezit de Russische producer meer hebbedingetjes, waaronder een futuristische, opvouwbare en bovenal peperdure televisie van LG.

De opvouwbare televisie van dj Zedd

YouTube-ster en vlogger David Dobrik bracht een bezoek aan de DJ en stond even stil bij een tv en soundbar ineen. Een speciale LG OLED 4K televisie om precies te zijn. Dit model vouwt zichzelf als het ware uit tot een volwaardige televisie. “Een ultradun scherm rolt in een vernieuwend geluidssysteem. Deze ongelooflijke weergave is alleen mogelijk met OLED’s zelfoplichtende pixeltechnologie”, schrijft LG op de productpagina van de unieke tv.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf claimt dat het ’s werelds eerste én enige oprolbare tv verkrijgbaar is. Het is een echte blikvanger in welke ruimte dan ook, maar kan dus ook weer verdwijnen om ruimte te besparen. “Scherp beeld, snel gamen en vloeiende sportbeelden maken je favoriete content nog meeslepender”

@daviddobrik Zedd’s $100,000 tv is mind blowing @Zedd ♬ original sound – DAVID DOBRIK

Video van de LG-tv gaat viraal op social media

David Dobrik filmde de dj toen hij zijn televisie tevoorschijn ‘toverde’ en plaatste het beeldmateriaal op zijn social media-kanalen. De Amerikaanse YouTuber heeft 26.4 miljoen TikTok-volgers en op Instagram staat de teller 11.6 miljoen. Met zo’n enorme aanhang, is het geen wonder dat de video al gauw miljoenen keer werd bekeken en gedeeld.

Hoewel de likes met een noodgang binnenstromen, is het commentaar onder de video nogal negatief en sceptisch. Zo schrijft iemand: “Als je niet weet wat je met je geld moet doen”. Daar zijn meerderen het mee eens en iemand anders vindt dat “rijke mensen niet meer weten waar zij hun geld in moeten investeren.” Enfin, hij kan het zich blijkbaar prima veroorloven, dus wie zijn wij om hem zijn pret te ontnemen.

Een ton voor een televisie is uiteraard absurd veel geld, maar er zijn tv’s die aanzienlijk duurder zijn geprijsd. Het bedrijf C-Seed heeft namelijk een model in de etalage staan van 165-inch met een prijskaartje van $ 400.000.