Zuid-Afrika staat ongetwijfeld bij velen op hun bucketlist en zij die er al geweest zijn zullen met veel lof spreken over de flora en fauna die het land te bieden heeft. Wie Zuid-Afrika bezoekt kan niet zonder een safari. Uiteraard wel een beetje op een luxe manier, want niet iedereen zal gelukkig worden van zo’n muffe safari-wagen. Daarom hebben we voor de luxepoezen een prachtig en bovenal luxe reservaat gevonden met een subliem uitzicht over de eindeloze Afrikaanse savanne en de Big Five.

Uitzicht over de Big Five

iSanti Big-5 Private Reserve, zoals het reservaat heet, maakt deel uit van de privécollectie van Magic Hills en bestaat uit drie lodges en één kamp. Het ligt op 980 meter boven zeeniveau en is zeker een van de meest verbluffende lodges op de wereld. Mocht het nou zo erg bevallen, heb je ook nog de mogelijkheid om deze uniek villa aan te schaffen, maar dan moeten de zaken wel heel goed gaan. Je bent namelijk € 36 miljoen kwijt mocht je ‘m definitief over willen nemen. “Wat haar zo [duur] maakt – de ongrijpbaarheid van haar locatie, de exclusiviteit van haar accommodatie, in combinatie met het unieke karakter van de Karoo,” schrijft Kim Cooper van Sotheby’s International Realty in een e-mail aan Mansion Global.

Zuid-Afrika

“Magic Hills is anders dan alles wat ik ooit heb meegemaakt, wat, zoals een reisschrijver veel zegt, veel zegt. De stilte, de uitzichten, de enorme hoeveelheid ruimte – en de sterren, oh de sterren! Er is absoluut een andere energie in het spel hier… iets bovennatuurlijks. Naast de natuurlijke schoonheid, maken de luxe lodges verliefd worden op de plek onvermijdelijk,” aldus Lynette Botha, redacteur internationale reizen.

De reden van deze torenhoge prijs is natuurlijk de ligging en het uitzicht op de Big Five. Dit is iets wat je niet alledaags tegen zou komen. En als je dat wel zou willen moet de knip getrokken worden. Het is gelegen in de Karoo-regio wat ongeveer 1,5 uur vliegen is vanaf de hoofdstad Kaapstad. Het reservaat beschikt over helipads, dus qua vervoer kom je ook niets tekort.

Big Five

Het reservaat biedt naast de verreikende uitzichten woonvertrekken met alles erop en eraan. Denk aan grote woonkamers met hardhouten vloeren, barren, zwembaden en terrassen met groene gazons. Maar dat mag ook wel met in totaal 28 slaapkamers en evenveel badkamers.

Kim Cooper over de lodge

“De Karoo biedt vergezichten die zich uitstrekken tot aan de horizon, en een heldere blauwe lucht die je in andere delen van de wereld zelden ziet. Dit is een plek die al eeuwenlang bekend staat om het verbinden van ziel en lucht, en heeft een krachtige band met de oorspronkelijke bevolking van het land – de nomadische Khoisan”, aldus Cooper. Zie op de website van Sotheby’s International Realty waar ze het precies over heeft.

Big Five Zuid-Afrika Zuid-Afrika

Mocht midden in de wildernis leven niet helemaal bij jou passen, hebben we hier ook nog een luxe villa in de hoofstad Kaapstad.