Met de ‘New Generation of Leaders’ campagne slaagt Land Rover erin moderne luxe en tijdloosheid te verenigen door de handen ineen te slaan met personen die zich onderscheiden middels modern leider- en ondernemerschap, bravoure en creativiteit. De campagne ging buitengewoon succesvol van start met chef-kok Sergio Herman en wordt voortgezet met niemand minder dan designer Piet Boon.

Land Rover en Piet Boon werken al járen samen

Iedereen die zelfs maar enige vorm van ontwerp- of woninginteresse heeft, is bekend met de stijl, vormen en kleuren die Piet Boon toepast in zijn projecten. De internationaal gevierde Nederlandse ontwerper, oprichter van Studio Piet Boon, deelt zijn visie op nieuwe verfijndheid en modern leiderschap met het van origine Britse automerk.

Land Rover x Piet Boon-02

De samenwerking tussen Piet Boon en Land Rover begon in 2006 met een exclusieve versie van de eerste generatie Range Rover Sport, gevolgd door unieke edities op basis van de Range Rover, Range Rover Evoque, Range Rover Sport en zijn eigen Defender 90.

De 64-jarige multidisciplinaire designer neemt Land Rover nu mee in de New Range Rover op pad langs lopende en afgeronde projecten en deelt onderweg zijn visie. Ze beginnen bij zijn eigen woning in Oostzaan, rijden daarna door naar het Studio Piet Boon hoofdkwartier iets verderop. Vervolgens zetten ze koers richting het toekomstige Rosewood Hotel in het voormalige Paleis van Justitie aan de Prinsengracht en tot slot arriveren ze bij een indrukwekkend kantoorpand op de golfcourse in Cromvoirt.

Range Rover (Piet Boon)

Over de Amsterdamse grachten in de New Range Rover P400 HSE

New leadership

Boon kreeg het voor elkaar om als eenmanszaak uit te groeien tot een internationaal architectuur- en designlabel. Inmiddels telt Studio Piet Boon ruim 65 medewerkers die als team vanuit het Studio Piet Boon hoofdkwartier in Oostzaan werken aan wereldwijde projecten, ‘van Nederland tot New York en Japan.’ “Ik heb veel vertrouwen in mijn teams en laat ze vrij. Hooguit stuur ik ze af en toe eens bij om ze op het Piet Boon-pad van schoonheid, lange houdbaarheidsdatum en comfort te houden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door STUDIO PIET BOON (@studiopietboon)

De natuur blijft voor Piet Boon een bodemloze put van inspiratie en vormt tegelijkertijd zijn ultieme bron van plezier. Als fervent mountainbiker en kitesurfer, heeft Boon daardoor behoefte aan een auto die voldoet aan ruimte, comfort en gebruiksgemak. “Het design van de New Range Rover is zo prachtig en de auto is zo comfortabel, er zit geen knopje te veel in – ze hebben allemaal een functie, de navigatie is top, ik ben fan”.

Range Rover (Piet Boon)-01

Zijn ondernemersgeest, filosofie en basiswaarden maken hem het perfecte boegbeeld van een ‘New Generation of Leaders’. “Range Rover en Piet Boon delen hetzelfde DNA van tijdloosheid. Als ik een Range Rover van 40 jaar oud zie passeren, draai ik mij om en denk ‘wat een prachtige auto’. Maar ook met een Range Rover van 10 jaar oud is dat zo, en dat is toch wel behoorlijk uniek in de autowereld. Het is een prachtige luxeauto zonder dat hij posh is. Beter wordt het eigenlijk niet.”

Eerste volledig elektrisch model van de New Range Rover in 2024

Tegen 2024 wordt de Range Rover-stal uitgebreid met een volledig elektrisch model, maar voor het zover is, is de New Range Rover P440e en P510e geïntroduceerd. De Electric Hybrid (PHEV), voorloper van het volledig elektrische model, staat garant voor fluisterstil elektrisch rijden tot wel 113 kilometer (WLTP).

Range Rover (Piet Boon)

Na ruim 50 jaar innovatie en revolutie wordt met deze nieuwe hybride de standaard van zowel uitstraling als comfort in de SUV-klasse naar een hoger niveau getild. De nieuwe MLA-Flex-architectuur maakt een Standard en Long Wheelbase mogelijk, waarbij de interieurs bestaan uit 4, 5 of 7 zitplaatsen. Ten slotte kunnen klanten de New Range Rover SV laten personaliseren door de bekwame handen van het Special Vehicle Operations-team.

De New Range Rover is beschikbaar vanaf € 142.952. Meer informatie vindt u op www.landrover.nl.