De F1-liefhebbers zullen hem, en vooral zijn stem, vast wel kennen: Jack Plooij. De gerenommeerde F1-analist is bekend van zijn typische verslagen vanuit de pitstraat tijdens races bij wijlen Ziggo Sport  en tegenwoordig bij Grand Prix Radio. Plooij is dus een echt liefhebber van pure snelheid. Dat is goed te zien aan de keuze van zijn auto’s; hij verkoopt zijn Nissan 350Z Roadster via Marktplaats.

Jack Plooij

Jack Plooij wordt vaak in één adem genoemd met Olav Mol. Het duo verzorgde op Ziggo Sport jarenlang voor live-verslag van de Formule 1. Mol als commentator, Plooij als pitreporter. Hij stond dus vaak in de pitstraat om het laatste nieuws te vertellen. Het duo is onlosmakelijk verbonden met de sport, en door autosport-liefhebbend Nederland in de harten gesloten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jack Plooij (@jackontracks)

Felle kritiek was er dan ook toen de uitzendrechten van de Formule 1 naar streamingsdienst Viaplay gingen. Het platform wilde naar eigen zeggen ‘een andere weg inslaan’ en ging in zee met anderen. Voor Mol en Plooij was er dus geen plaats meer. Het kwam de dienst op kritiek – tot doodsbedreigingen aan toe – te staan. Velen vonden dat Mol en Plooij zeker met hun staat van dienst op schandalige wijze werden behandeld.

Zowel Mol als Plooij hadden respect voor het besluit, maar stonden niet achter de manier hoe dat was gegaan. De stem van Plooij is nu vooral te horen tijdens de races bij Grand Prix Radio. Hij is ook regelmatig te zien bij talkshows zoals onlangs bij Vandaag Inside, waar hij een boekje open deed over het exorbitante salaris van F1 Ferrari-monteurs.

De Nissan 350Z van Jack Plooij

De betreffende auto is een zwarte Nissan 350Z Roadster Cabrio uit bouwjaar 2005. De Nissan heeft 118.000 kilometer op de teller staan. Met zijn 3,5 liter V6-benzinemotor levert de 350Z zo’n 280 pk. Binnen 6,4 seconden snelt de handgeschakelde bolide met zes versnellingen naar de 100 kilometer per uur. Het accelereren stopt pas bij de 250. De wagen is getuned door middel van een pedalbox.

Nissan 350Z Jack Plooij

In de advertentie staat vermeld dat er papieren aanwezig zijn die aantonen dat de wagen echt van Jack Plooij is geweest. De nieuwprijs van de bolide ligt rond de € 57.000. Dit exemplaar wordt aangeboden voor ‘slechts’ € 17.000. Heeft u interesse in deze wagen die toch een F1-randje heeft? Bekijk hier de Marktplaats-advertentie.