Onlangs veilde veilinghuis Sotheby’s een losse V12-motor uit een Ferrari Enzo. Maar als u geen sportwagen bezit, wat moet u er dan mee? Wellicht kan het een onderdeel zijn van uw interieur, iets wat uw als autoliefhebber vast wel wil. Kans is echter aannemelijk dat uw partner daar niet per se op zit te wachten, maar dat is een zorg voor later.

Ferrari V12-motor gebruikt als basis van een tafel

Sotheby’s biedt namelijk niet alleen een losse V12-motor uit een Ferrari aan, maar ook een die wordt gebruikt als tafel. De 12 uitlaatspruitstukken van de motor zijn naar boven gericht waardoor er vier bevestigingspunten ontstaan om het glazen tafelblad op te monteren. Er wordt verder weinig meer informatie over de motor verschaft, maar gezien het feit dat hij niet genummerd is en geen interne delen heeft, kunnen we ervan uitgaan dat de motor nooit z’n originele functie heeft bekleed.

Ferrari V12-motor

“In opdracht van de verkoper bestaat de tafelbasis uit een verchroomde Ferrari V-12-motor die wordt gevoed door zes dubbele Weber-carburateurs”, schrijft Sotheby’s in de omschrijving. Op zaterdag 10 december 2022 zal het model in Miami, Florida afgehamerd worden. Meedoen aan de veiling? Dat doet u hier!

Hoewel we het zelden tegenkomen, is dit niet het eerste auto-onderdeel dat klaar is gestoomd voor interieur doeleinden. Zo zagen we onlangs dat Porsche een uitlaatsysteem uit een 911 GT3 heeft transformeert in een zeer exclusieve soundbar en heeft Mercedes eerder al een audiosysteem gelanceerd die overeenkomt met de grille van een AMG.

Ferrari