De term Massa is Kassa lijkt door Peter Gillis’ nieuwe miljoenenlening iets te zijn afgevlakt. De campingbaas, bekend van het gelijknamige programma op SBS 6, heeft wederom een lening van dit keer € 12,5 miljoen afgesloten. Opvallend: daar moet hij liefst 1% rente per maand over te betalen. Dat komt dus neer op 12% per jaar.

Peter Gillis sluit nieuwe miljoenenlening af

Die € 12,5 miljoen is een belening als onderpand voor zijn vakantiepark Prinsenmeer in het Brabantse Asten, op 10 kilometer van Eindhoven. Eerder leende hij een fortuin, namelijk € 7,5 miljoen, als onderpand voor vakantiepark Marina Beach in het Zeeuwse Hoek, onder de rook van Terneuzen. Beide leningen sloot hij af bij hypotheekverstrekker Bert van Maanen.

Gillis betaalt opvallend hoge rentes over beide leningen. Hoewel zijn leningen natuurlijk van exorbitante hoogte zijn, leert Quote ons dat beide rentes 1% per maand bedragen, oftewel 12% per jaar. Voor de lening van € 7,5 miljoen betaalt de realityster € 75.000 per maand, en voor de lening van € 12,5 miljoen dus € 125.000. Ter vergelijking: gemiddeld zijn rentes over leningen in Nederland zo’n 5- tot 8% per jaar, met een wettelijk maximum van 14%. Gillis betaalt dus zo’n 12% rente per jaar per lening.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Het desbetreffende vakantiepark Prinsenmeer is het modelpark van Gillis’ bedrijf Oostappen Group. Het is tevens het park waar bijna alle opnames voor Massa is Kassa, de beroemde SBS-realityserie over de familie Gillis, plaatsvinden.

Vermogen van € 250 miljoen

Gillis is inmiddels een vaste klant bij Van Maanen, die beweert dat de ietwat controversiële campingbaas zijn hoge rente keurig elke maand aflost. “Ik zie dus geen reden om het niet te doen”, zo zegt de hypotheekverstrekker tegen Quote.

De ‘Talpa-ster’ beweert tevens al een tijd dat hij ‘onterecht’ uit de Quote-500 lijst, de lijst van de 500 rijkste Nederlanders. Hij beweert zelf een vermogen van € 250 miljoen te bezitten. Maar, daar is volgens het blad niet genoeg bewijs voor. Volgens Quote haalt Gillis de ondergrens van de lijst, die momenteel € 120 miljoen is, bij lange na niet. Max Verstappen is momenteel de lijstduwer. Het is voor Gillis om Foxwild van te worden.