Het gaat momenteel allemaal niet zo lekker bij de Amsterdamse club Ajax. In de Eredivisie werd al vijf wedstrijden niet meer gewonnen – afgelopen week werd wel de volgende ronde van de KNVB beker behaald – en de ontevredenheid bij fans groeit. Het rommelt daarnaast binnen de bestuurskamer en er wordt massaal geroepen om het vertrek van trainer Alfred Schreuder. Iets waar Ajacied Devyne Rensch zich weinig van aantrekt, hij is de nieuwe eigenaar van een zeer sportieve Urban Audi RSQ8.

Devyne Rensch voegt nieuwe Urban Audi RSQ8 aan wagenpark

Rensch raakte afgelopen zaterdagavond tijdens de wedstrijd Ajax – FC Twente (0-0 eindstand) ogenschijnlijk zwaar geblesseerd. Hij kreeg de schoen van spits Ricky van Wolfswinkel ongelukkig in zijn gezicht en werd middels een brancard van het veld gevoerd, waarna hij voor controle naar het ziekenhuis werd overgebracht. De verdediger zou sowieso van het veld moeten, hij kreeg een directe rode kaart vanwege het neerhalen van Van Wolfswinkel.

Desondanks heeft de verdediger zijn nieuwe bolide in ontvangst kunnen nemen, zo bewijzen de foto’s op Urban Automotive. Rensch kreeg de wagen uit handen van kickbokser Rico Verhoeven, tevens partner van datzelfde Urban Automotive.

600 pk en topsnelheid van 250 kilometer per uur

De RSQ8 is uiteraard volledig uitgerust met een Urban-pakket. Dat betekent twee royaal aanwezige spoilers aan de achterzijde, een agressieve carbon splitter en side skirts.

Onder de motorkap ligt een 4,0 liter V8-benzinemotor, die 600 pk en 800 Nm aan koppel levert. Hiermee bereikt de RSQ8 een topsnelheid van zeker 250 kilometer per uur. De 0-100 acceleratie duurt zo’n 3,8 seconden. Een belangrijk onderdeel van de motor is natuurlijk het geluid dat hij produceert. Daar hoeft met een aanwezige Akrapovič-uitlaat niet meer aan gewerkt te worden. Het valt overigens niet uit te sluiten dat de wagen ook ónder de motorkap verder onder handen is genomen.

De RSQ8 kost rijklaar zo’n € 225.000, met dergelijke specificaties zal Rensch waarschijnlijk wat meer hebben neergelegd.