De Lamborghini Countach geldt absoluut als een portie geschiedenis binnen de mondiale wereld van de vierwielers. Van de Countach zijn er wereldwijd slechts honderdtallen gemaakt, het is dus sowieso erg uniek als een exemplaar te koop wordt aangeboden. Door hun exclusiviteit is de Countach normaliter ontzettend duur, vaak rond de € 200.000, maar het streefbedrag voor deze binnenkort geveilde Countach Junior Agostini ligt op slechts € 20.000. Een unieke vangst dus.

Lamborghini Countach te koop aangeboden voor slechts € 20.000

Deze Countach Junior Agostini met serienummer 017 werd gebouwd in 1984 door Agostini Auto. De Countach Junior was verkrijgbaar als variant met open of gesloten dak, waarbij de laatste zelden tweedehands te koop was. De wagen wordt aangedreven een 3,9 liter Briggs & Stratton-motor met twee versnellingen en een achteruitversnelling, met een totaal vermogen van zo’n 11 pk.

Naast de felrode kleur vallen de 10-inch lichtmetalen velgen met Camac Radial-banden op. Verder beschikt de wagen over functionerende lichten en de richtingaanwijzers, hydraulische remmen, onafhankelijke wielophanging, een Momo-stuurwiel, claxon en een veiligheidsgordel, iets wat in die tijd vaak hoogst ondenkbaar was.

Lamborghini Countach Junior Agostini

Dit rode exemplaar met gesloten dak werd in 1995 aan de afzender gegeven als vijfde verjaardagscadeau. Tegenwoordig biedt deze iconische Countach een ongeëvenaarde ervaring van het rijden in een typerend stukje autogeschiedenis.

In november 2022 is de wagen nog compleet onder handen genomen, en is dus als nieuw. Zo ontving hij een machinale poetsbeurt – ook aan de binnenkant – een renovatie van de lichtmetalen velgen, montage van vier nieuwe Camic Radial-banden, een nieuwe batterij én werden de buitenroosters opnieuw over gespoten.

De veiling zal sluiten op 1 februari in Parijs. Het verwachte opbrengstbedrag zal tussen de € 10.000 en € 20.000 bedragen. Des te bijzonderder, van deze Countach zijn er slechts 20 gemaakt.

Lamborghini Countach Junior Agostini

Countach LP400 van Rod Stewart

Het is de tweede keer in korte tijd dat een Countach door RM Sotheby’s geveild zal worden. Eerdaags verscheen het nieuws dat de tevens rode Countach van de iconische zanger Rod Stewart onder de hamer zal belanden. Het is één van de slechts 157 exemplaren van de eerste serie LP400 ‘Periscopio’-modellen die zijn geproduceerd.

Volgens de veilingsite is de wordt de opbrengst geschat tussen de € 950.000 en € 1.050.000. Ook deze veiling zal op 1 februari plaatsvinden.