De GoldenPass Line werd 150 jaar geleden voorgesteld, maar pas eerder deze maand werd de spoorlijn in de Zwitserse Alpen voltooid, drie jaar later dan verwacht. De totale route duurt naar schatting 3 uur en 15 minuten en Interlaken en Montreux. “Van de Vaudois Riviera naar de majestueuze toppen van de Berner Alpen via Pays-d’Enhaut.”

De GoldenPass Line doorkruist de Zwitserse Alpen

Snelheid is echter ook iets onbelangrijk, want het draait juist om de reis, niet de bestemming.  De speciale route wordt overbrugt door middel van revolutionaire nieuwe treinen, waarmee de nieuwste panoramische treinreis van Zwitserland een feit is.

Dankzij het unieke ontwerp van de treinen kunnen reizigers in hun comfortabele stoelen blijven zitten en het steeds veranderende uitzicht door enorme panoramische ramen meemaken zonder gestoord te worden. In slechts enkele seconden kunnen de treinen overschakelen van meterspoor, waardoor er niet gestopt hoeft te worden bij tussenliggende stations.

  • Een reis zonder overstappen tussen Interlaken, Gstaad en Montreux, verwacht voor meer dan 100 jaar
  • Unieke technologie met draaistellen met variabele spoorbreedte.
  • Een moderne trein met drie klassen (Prestige, 1e en 2e) en verschillende serviceniveaus. –
  • Aanbiedingen voor groepen aanpasbaar aan de behoeften.

Het rijtuig van de Prestige-klasse zal bestaan ​​uit 18 stoelen die zullen roteren zodat passagiers kunnen genieten van het mooiste uitzicht.

Gastronomie aan boord

De spectaculaire reis loopt langs enkele van Europa’s mooiste meren, majestueuze valleien, naaldbomen en immense, wellicht besneeuwde bergpassen. Dit kunt u allemaal ervaren onder het genot van lokale lekkernijen en dranken. De service aan boord biedt namelijk verschillende opties aan. Gaat u voor kaviaar met een glas Duval Leroy Brut champagne of heeft u toch meer zin in een biertje uit Interlaken en een vlees- en kaasplankje

Van 11 december 2022 tot 10 juni 2023 rijdt er slechts één GoldenPass Express-trein per dag tussen Interlaken en Montreux. Prijzen zijn afhankelijk van welke klas u kiest. Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Toch op zoek naar nog meer luxe? Dit zijn de 10 meest luxe treinen ter wereld.