Het liefst zou u natuurlijk iedere dag op de golfbaan staan met uw amices, maar helaas kan het weer, vooral in Nederland, de golfplannen dwarsbomen. Dat is allemaal verleden tijd, want het in Canada gevestigde bedrijf HD Golf biedt luxe thuissimulators aan zodat u in het comfort van uw eigen villa aan uw slag kan werken.

Eersteklas golfsimulatorsysteem

Vooral in de koudste maanden van het jaar kan deze gadget goed van pas komen. Geen reistijden, natte sokken en schoenen, prijzige lidmaatschappen en proleten meer. Gewoon lekker thuis zwaaien en opgaan in de simulatie. “Echte uitrusting, juichende fans en een dramatische stadionomgeving zorgen samen voor een ongelooflijk opwindende ervaring”, aldus HD Golf.

Het bedrijf biedt momenteel drie residentiële modellen aan, elk met een scherm met metalen frame, HDTV-projector, computer, ball-tracking-systeem, professionele mat en luidsprekers. Het beeld wordt geprojecteerd op een scherm van hooguit 3,4 bij 5,2 meter, waarmee het tegelijkertijd ook prima kan fungeren als bioscoopscherm.

Golfsimulator

Zodra u heeft geslagen registreert en analyseert de ingebouwde IST-computer, die gebruik maakt van vision ball tracking-technologie, uw swing- en slagkwaliteit om de meest nauwkeurige resultaten af te leveren. Blijkbaar leveren ze goede resultaten af, want waarom zouden anders gevestigde namen uit de golfsport, onder wie Louis Oosthuizen, Adam Scott, Zach Johnson en Bryson DeChambeau, gebruik maken van deze golfsimulator? Daarnaast werkt het bedrijf ook samen met grote bedrijven als PGA Nationaal, Google, Nike, BMW en Lexus.

“Als professionele golfer en techliefhebber eis ik de beste en meest geavanceerde uitrusting die beschikbaar is. Ik ben dol op de HD-simulator vanwege het ongelooflijke realisme en de uiterste nauwkeurigheid”, vertelt Bryson Dechambeau, 5-voudig PGA Tour-kampioen. “Ik stond versteld van de technologie en speelervaring.”

Die basisfunties zijn zonder twijfel meer dan voldoende voor de meeste golfers, maar het HD Multi-Sport-softwarepakket zit ook boordevol speelbare golfbanen op kampioenschapsniveau. Hoewel enkele van de beste golfbanen ter wereld, zoals Pebble Beach en St. Andrews, al beschikbaar zijn, worden er ook voortdurend nieuwe banen toegevoegd.

Prijs van de golfsimulator

Reken er maar op dat het bedrag onder aan de streep uit tienduizenden bestaat, want het deluxe pakket kost bijna $ 70.000, terwijl het trainingspakket iets meer dan $ 56.000 kost

Bevindt u zich toch weer eens op de golfbaan? Dankzij deze elektrisch aangedreven ‘golfmotor’ kunt u de benenwagen laten rusten.