Idris Elba is een echte alleskunner; acteur en producer, DJ en zanger, kickbokser en tegelijkertijd komt hij ten alle tijden ultiem stijlvol voor de dag. Om zijn nieuwste volledige Gucci-outfit kracht bij te zetten droeg hij in zijn geboortestad Londen, voor een speciale vertoning van zijn nieuwste film, de thriller Beast, een geelgouden Gucci 25H Tourbillon (ref. YA163307).

Gouden Gucci-horloge van Idris Elba

Het ultradunne tourbillon-model maakt deel uit van Gucci’s High Watchmaking-collectie en bevat een waarde van maar liefst € 135.000. De standaard automatische 25H kost rond de € 10.000, terwijl de tourbillon-versie circa 13,5 keer zo duur is. Het is een opmerkelijk stuk dat symbolisch is voor hoe ver Gucci’s horloge-expertise de afgelopen 50 jaar zijn gekomen.

Ultradun en slechts 8 mm dik (het dunste horloge ter wereld is 1,88 mm dik) wordt het aangedreven door een intern kaliber. De Gucci GG 727.25 is ontwikkeld, geproduceerd en gecontroleerd in de fabriek in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland, terwijl wijzerplaten en speciale decoratieve technieken worden vervaardigd in Gucci’s Fabbrica Quadranti-fabriek in het kanton Ticino.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Idris Elba (@idriselba)

18-karaats geelgouden kast

Ondanks zijn de slanke afmetingen en een energieverslindende tourbillon, heeft het automatische horloge alsnog een indrukwekkende gangreserve van 60 uur. Het is gehuisvest in een luxe 18-karaats geelgouden kast en wordt geleverd met een bijpassende geïntegreerde armband.

Idris Elba

“De GUCCI 25H weerspiegelt de gestroomlijnde vormen van hedendaagse architectuur, waar functionele, industriële materialen zoals staal werden gevierd als kostbaar op zich. Dit is te zien aan de continue ritmes van de horizontale satijn-geborstelde lijnen op de wijzerplaat en het Interlocking G-logo”, aldus Gucci.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Idris Elba (@idriselba)

Hoewel Rolexen en uuwerken van Patek phillipe meestal de go to’s van beroemdheden zijn, wordt Idris Elba de laatste tijd wel vaker met een Gucci-horloge aangetroffen. Zo droeg de acteur tijdens het 75e filmfestival van Cannes eerder dit jaar ook een roestvrij stalen horloge en een extreem extra geskeletteerde tourbillon-variant met een alligator-leren band.