Glennis Grace, Olcay Gulcen, Dennis Schouten en Jan Roos, Rachel Hazes, Yvonne Coldeweijer én Lil’ Kleine hebben iets met elkaar gemeen. Ze moesten afgelopen jaar namelijk allemaal in de rechtbank verschijnen. De zaak rondom de laatstgenoemde werd het breedst uitgemeten in de media, voornamelijk door de bezittingen die de hoofdrol speelde: een drietal horloges, een Louis Vuitton-tas, koffers, Playstation-controllers en wat keukenattributen.

Rechtszaak tussen Lil’ Kleine en Jaimie Vaes heeft alles om tevreden te zijn over uw eigen leven

Jorik Scholten, beter bekend onder zijn pseudoniem Lil’ Kleine, en zijn ex, de realityster Jaimie Vaes, zijn al langer juridisch aan het moddergooien. Hoewel beiden op sociale media pronken met kostbare bezittingen en dure reisjes, is het des te opmerkelijker dat ze het niet eens kunnen worden over de verdeling van alledaagse spullen – de horloges uitgezonderd – nadat Vaes een punt achter de relatie te zetten.

De beëindiging van de relatie viel samen met het uitlekken van videobeelden, waarop waarop te zien is hoe de ‘pauperkabouter’ het hoofd van Vaes tussen een autodeur klemt. Ze deed aangifte van mishandeling en probeert sindsdien ook spullen terug te krijgen, waaronder een drietal kostbare horloges.

Aanvankelijk gaf de rechter al aan hoogstwaarschijnlijk twee van de drie horloges aan Vaes toe te wijzen, maar beiden kregen de mogelijkheid om tot eind november zelf met een oplossing te komen. Daar kwam geen resultaat uit, dus heeft de Amsterdamse rechter het heft weer in eigen hand en een uitspraak gedaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine)

Twee van de drie horloges moeten richting Vaes

De twee Zwitserse uurwerken die richting Vaes moeten zijn een Rolex-horloge, die ter gelegenheid van de geboorte van hun zoon aan Vaes werd geschonken, en een Audemars Piguet-uurwerk als geschenk aan hun zoon. Vaes meende dat het het derde horloge ook aan haar werd geschonken, maar volgens de rechter is dat niet het geval, dus zal Scholten de rechtmatige eigenaar blijven. Het is niet bekend om wat voor soort uurwerk het gaat. In korte tijd is de 28-jarige rapper wel degelijk drie horloges verloren, want in 2021 werd hij bestolen van een Patek Philippe ter waarde van € 130.000.

Jorik Scholten laat dit niet zomaar gebeuren en eiste zelf, als reactie op het vonnis, een aantal spullen terug. Hij krijgt nog een poos de tijd om aan te kunnen tonen dat deze spullen daadwerkelijk aan hem toebehoren. Jaimie Vaes moet wel € 250 euro aan haar ex betalen voor een paar dure sneakers van ruim € 800 die ze heeft verkocht.

Daarnaast had Scholten ook nog een schadevergoeding geëist van Vaes, wegens vernielingen in zijn huis. Er is schade geconstateerd nadat zij het huis had verlaten, maar de rechter kan niet oordelen of Vaes daarvoor verantwoordelijk voor gehouden. Lil’ Kleine zal meer informatie moeten aanleveren.

Rechtszaak over de voogdij

Op 17 januari zullen de twee strijdende partijen weer lijnrecht tegenover elkaar staan in rechtbank vanwege een andere zaak. Namelijk over de voogdij over hun zoontje, de 3-jarige Lío, wellicht het grootste slachtoffer van dit verhaal. Jaimie heeft vooralsnog de voogdij, maar Scholten is uit op een omgangsregeling.