Bernard Arnault, ofwel de rijkste man ter wereld, zorgt goed voor zijn kids. Waar zijn zoon Antoine Arnault eerder werd aangesteld als algemeen directeur bij luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (vaak afgekort tot LVMH), zal zijn 47-jarige zus Delphine de verantwoordelijkheden van de CEO van modehuis Dior, na Louis Vuitton het grootste merk van het luxeconcern, op zich nemen.

Huidige CEO van Dior schuift door naar Louis Vuitton

Delphine neemt het stokje over van de Italiaanse Pietro Beccari. Hij blijft werkzaam voor LVMH en wordt op zijn beurt naar voren geschoven als chief executive office bij Louis Vuitton.

Delphine is de oudste van de vijf kinderen van Bernard Arnault, voor wie allemaal een plekje in het grootste bedrijf van Europa wordt vrijgehouden. Zo is Alexandre Arnault (30) werkzaam als vicepresident bij de New Yorkse juwelier Tiffany, de 28-jarige Frédéric runt horlogemerk TAG Heuer en de jongste van het stel, de 24-jarige Jean, heeft een zetel op de marketingafdeling van de horloge-tak van Louis Vuitton.

Delphine Arnault

De aanstelling komt niet zomaar uit de lucht vallen, want Delphine is al jaren actief binnen de onderneming van haar vaderlief en werkte het afgelopen decennium nauw samen Michael Burke, de huidige CEO van Louis Vuitton. Het afgelopen decennium werkte ze namelijk als uitvoerend vice-president van Louis Vuitton.

Daarvoor zat ze al een tijd bij Dior, dus een rondleiding op het hoofdkwartier van het Franse modehuis zal overbodig zijn. Hiermee zal de familie Arnault de leiding blijven houden over het meest waardevolle bedrijf van Europa, want aangezien de oprichter de 75 jaar nadert, is het onduidelijk of hij nog lang actief zal blijven.

Rijkste man ter wereld

Over geldzaken hoeft hij zich in ieder geval nooit druk over te maken. En dat geldt zelfs voor zijn achterkleinkinderen. Onlangs zagen we op de Bloomberg Billionaires Index dat de Fransman over een geschat vermogen beschikt van $178 miljard, waarmee hij zijn positie als rijkste man ter wereld opnieuw vaststelde.

Daarvoor was die eer weggelegd aan Elon Musk, maar omdat twee van zijn grootste bedrijven, Twitter en Tesla, in waarde daalden, verloor hij een flinke portie van zijn nettowaarde. De Zuid-Afrikaanse ondernemer verdiende zelfs een plaats in Guinness World of Records, vanwege het grootste fortuin-verlies in de geschiedenis.