Pokémon is misschien wel het populairste kaartspel voor kinderen ooit gemaakt. Op iedere hoek van de straat waren de kaartjes wel te koop en werd er vooral mee geruild in plaats van mee gespeeld. Dit is inmiddels al jarenlang verleden tijd, maar toch zijn de kaartjes nu alleen maar in waarde gestegen. Sommige kaartjes zijn zelfs enkele tonnen waard. Tijd dus om naar de meest waardevolle Pokémon kaarten van dit moment.

5. No 1. Trophy Pikachu – €100.000

Op plek 5 van de meest waardevolle Pokémon kaarten staat de No.1 Trophy Pikachu. Winnaars van de Pokémon World Championships ontvingen vroeger zo´n kaartje, dus het is enorm zeldzaam. Er zijn slechts een paar exemplaren van gemaakt, dus is de kans dat je deze bezit is nihiel. In 1997 vond het eerste kampioenschap plaats, dus is de kaart van dit jaar uiteraard de duurste. Deze is in goede staat zo´n €75.000 waard.

pokemon kaart

4. 1st Edition Neo Genesis Lugia – €100.000

We maken een grote sprong naar €1o0.000 voor deze normaal ogende Pokémon kaart. Niets is echter minder waar, want deze kaart brengt in uiterst goede staat tot wel een ton op. De reden waarom deze kaart zo duur is, is de datum waarop de kaart is gemaakt – in de eerste week van Pokémon – en de bizar goede staat.

lugia

Eén van deze kaartjes kreeg een GEM-MT 10-beoordeling van PSA en werd voor €110.000 verkocht. Dit zal velen van jullie niks zeggen, maar MT staat voor mint en betekent in de kaartwereld ‘perfecte staat’. Er zat dus geen enkel krasje of deukje op dat kaartje en dit werd nogmaals bevestigd door het cijfer 10. Dit komt echter zelden voor, dus mocht je zo’n kaartje ergens thuis hebben liggen dan ga je het verkoopbedrag helaas nooit overtreffen.

3. Family Event Kangaskhan – €123.000

We zijn aangekomen bij de top-3 van de meest waardevolle Pokémon kaarten. Op plek 3 staat alweer een relatief normaal ogende kaart. Deze kaart werd in Japan uitgereikt na een ouder en kind Pokémon-toernooi dat in 1998 werd gehouden. Gezinnen streden tegen elkaar met de ouder- en kindenteams. Het winnende team kreeg de Kangaskhan-promokaart.

kaart

Er zijn slechts 11 exemplaren van deze kaart in omloop, wat de enorm hoge prijs verklaard. De tekst is enkel in het Japanees, dus naast ruilen kun je vrij weinig met deze kaart. Opnieuw helaas een hele kleine kans dat je deze Pokémon kaart bezit. Op eBay wordt de kaart aangeboden voor €120.000 in de best mogelijke staat.

2. Illustrator – €200.000+

Sommige van jullie zullen dit kaartje nog herkennen uit een eerder artikel dat we speciaal hieraan hebben gewijd. Inmiddels is er echter veel veranderd in de Pokémon-wereld en is dit niet langer het meest waardevolle Pokémon kaartje. Pikachu blijft hét boegbeeld van Pokémon en dit kaartje is uiterst zeldzaam. Er zijn namelijk slechts een paar van deze kaarten weggegeven aan de winnaars van de ‘CoroCoro Comic Illustration Contest’ in 1998.

meest waardevolle kaarten

In perfecte staat kan dit kaartje tot wel €230.000 opleveren, maar de kans dat je deze in handen krijgt zonder er een gigantisch bedrag voor neer te leggen is kleiner dan de loterij twee keer achter elkaar winnen.

1. Charizard 1st Edition – €250.000+

Het duurste Pokémon kaartje op aarde is een Charizard 1st Edition. De kans dat je een kaartje hebt die bijna identiek is aan deze, is veel minder klein dan dat je een van bovenstaande kaartjes bezit. Dit wil niet gelijk zeggen dat je rijk bent als je een Charizard kaart hebt, want de waarde van de duurste kaart ter wereld is gebaseerd op zowel de datum van uitbrengen als de fysieke staat.

meest waardevolel pókemon kaarten

Heb je een Charizard 1st Edition, dan kun je al minimaal €20.000 krijgen voor deze kaart. Dit houdt in dat de kaart de nummers 1 t/m 100 heeft. Is deze kaart nog eens in uitzonderlijk goede staat, dan kan de prijs oplopen tot wel €250.000. Er doen ook exemplaren de ronde waarbij er een schaduw mist naast Charizard door een drukfout. Bezit je deze, dan kun je een gat in de lucht springen, want die werd vorig jaar verkocht voor €320.000. Uiterst zeldzaam dus.