In de Verenigde Staten moet alles groter, langer en absurder. Zo kennen we de de limousine ‘American Dream’, een Amerikaanse praalwagen van 30,5 meter (officieel ’s werelds langste auto), maar in Amerika staat ook een zogenoemde Bugatti Veyron Stretch Limo.

Bugatti Veyron Stretch Limo

Het nabootsen van bestaande modellen pakt niet bij iedereen even goed uit. In het verleden zagen we replica’s van zo’n beetje iedereen bestaand, exclusief model, en daar zijn de modellen van Bugatti geen uitzondering. In navolging van deze rijklare, houten Bugatti, is er een limousine versie van de Veyron. De carrosserie is voorzien van een “aangepaste verf”, terwijl ook de zwarte wielen uniek zijn op deze vierwieler.

Wederom is hier geen echte Veyron aan te pas gekomen, maar hebben de bouwers hebben ‘m volledig tot in detail nagemaakt. Er zitten namelijk zelfs vleugeldeuren op, iets wat de échte Veyron bespaard is gebleven. De uitgerekte versie van de Franse hypercar werd een aantal jaar geleden gebouwd door USA Replica Car en verscheen zelfs kortstondig in een videoclip van niemand minder dan Pitbull, ‘Greenlight’.

Bugatti-Veyron-replica-limo-02

De enorme vleugeldeur achteraan de limo maakt het in- en uitstappen achterin waarschijnlijk niet eenvoudig. De aandrijflijn van de limousine bestaat uit een 4,6-liter V8-motor die relatief nieuw is. Met slechts 400 kilometer op de teller kan de hoogste bieder nog duizenden tripjes maken met de auto.

Hoogste bod op de Veyron-limousine

Het interieur is Amerikaans ten voeten uit en tegelijkertijd enorm fout. We zien roodjuwelen sierkussens, een lange bank, getinte ramen, een tv-scherm en interieurverlichting, bedienbaar via touchscreen. Ook is de achtercabine voorzien van temperatuurregeling en premium vering zorgt ervoor dat uw champagne in uw glas blijft bij de eerste de beste snelheidshobbel.

Tijdens een veiling van Mecum Auction in de staat Florida werd de limousine aangeboden. De hamer werd uiteindelijk geslagen bij een bod van € 75.000. Dat bedrag valt in het niet in vergelijking met de aanschafprijs van een écht Bugatti Veyron: minstens € 1,3 miljoen.