Het trouwfeest Brooklyn Beckham (23) en Nicola Peltz (28) was zacht gezegd ‘extravagant’ en de Amerikaanse media sprak zelfs over ‘hét huwelijk van 2022’. Geen wonder, met een bruid die wel $ 75.000 uitgaf aan haar kapsel en make-up en witte rozen liet terugsturen omdat ze ‘niet wit genoeg waren’. Het leidde zelfs tot een rechtszaak met hun weddingplanners.

Spectaculaire feest met gasten als Mel B en Gordon Ramsay

De zoon van David en Victoria Beckham mocht al als huwelijkscadeau een vintage Jaguar XK140 uit 1954 in ontvangst nemen, wat natuurlijk al voldoende zegt over de bijzondere gelegenheid. Ook de lijst met gasten als actrice Eva Longoria, tv-kok Gordon Ramsay, tenniszussen Serena en Venus Williams en ex-Spice Girls Mel B en Mel C geeft aan dat het niet zomaar een doorsnee feest zou worden.

Een weelderige trouwjurk van Valentino, op maat gemaakte pakken van Dior voor David Beckham en zijn zoons, een onbeperkte voorraad aan champagne ter waarde van $ 200 per fles, een op maat gemaakte dansvloer met waterpartijen en een volledig in roze gehulde afterparty. Inderdaad, het is niet niks, zo’n huwelijkspartij. Het totale prijskaartje van de trouwerij – dat plaatsvond in het miljoenencomplex van Nelson Peltz, de vader van de Nicola – was dan ook niet minder dan $ 3,5 miljoen, omgerekend zo’n € 3,3 miljoen.

Echter is de familie Peltz, waaronder vooral de ouders van Nicola, niet tevreden met het eindresultaat en sleepten ze de twee huwelijksplanners van het stel naar de rechter. Alle details van het huwelijk werden voorgedragen in een juridisch dossier van 188 pagina’s dat werd ingediend in Florida.

Een rechtszaak tegen de ‘pestende miljardair’

Volgens de vader van Nicola verliep de dag zeer chaotisch, dus besloot hij de twee dames te ontslaan en eist zijn voorschot van $ 117.000 terug. Echter zijn de twee huwelijkplanners het daar niet mee eens waardoor ze besloten op hun beurt ook een klacht in te dienen wegens contractbreuk.

Zo omschrijven Nelson Peltz als een een ‘pestende miljardair’ en ook de bruid en haar moeder worden bij deze zaak betrokken. De planners eisen $ 36.000 schadevergoeding plus een aantal andere kosten, die kunnen oplopen tot honderdduizenden dollar’s.

Veeleisende dochter

De documenten die zijn ingediend bevatten onder meer berichten en e-mails waaruit blijkt hoe het er werkelijk aan toeging. Nicola zou $ 75.000 hebben uitgegeven aan haar kapsel en make-up zonder dit te delen met haar vader.

Ook waren ze niet tevreden over de band die kwam spelen, dus probeerden ze een nieuwe groep samen te stellen rondom de zanger. De witte rozen die ze vooraf had gekozen, stuurde Nicola Peltz weer terug omdat ze ‘minder wit waren dan ze had gewild’. Ook eiste de bruid dat prins Harry en Meghan Markle toegevoegd zouden worden aan de gastenlijst, terwijl ze elkaar niet eens kenden. Hadden we al veeleisend gezegd?

De weddingplanners vonden ook dat er veel misging, maar dit kwam volgens hen omdat ze pas zes weken voor het huwelijk werden ingeschakeld. Hun voorganger, die al een jaar bezig was, had plots afgezegd. Zijn voorbereiding bleek volgens de twee vrouwen een rommeltje.

Ze geven aan wel 17 uur per dag te hebben gewerkt om aan de hoge verwachtingen van de familie te voldoen. Echter werden ze na negen dagen de deur gewezen door de vader van Nicola Peltz. Op het gedrag van Brooklyn Beckham viel dan weer niks aan te merken: ‘Hij was een perfecte gentleman.’

Een woordvoerder van de familie Peltz heeft intussen op de klacht van de planners gereageerd. Volgens hem ‘zitten hun beweringen vol met onnauwkeurigheden en zijn ze ongegrond’.