Wilt u aankomend weekend lekker uit eten, maar heeft u geen inspiratie? Geen probleem, er zijn verschillende bekende Nederlanders die een horecagelegenheid bezitten. Of u liever in een luxe restaurant zit of gewoon even lekker wilt borrelen met vrienden, er zijn voldoende locaties om uit te kiezen!

Lotje Wine & Dine – Jan Smit

Als u in de buurt bent van Volendam, is Lotje Wine & Dine misschien iets voor u. Dit restaurant is sinds 2015 van volkszanger en multimiljonair Jan Smit. Voor dit restaurant moet u echter wel veel geld ophoesten. Voor een kleine biefstuk betaalt u al € 30, en een extra friet met mayonaise voegt € 5 meer toe aan de totaalrekening.

 

Brasserie van Dam – Nicolette van Dam

In Amsterdam Oud-Zuid kunt u terecht in het restaurant van Nicolette van Dam en haar broer: Brasserie van Dam. Deze gezellige brasserie scoort op Tripadvisor een 4,o, maar de reviews zijn vrij gemengd. De één vindt het een geweldige locatie voor een gezellige lunch of diner, de ander geeft aan dat er zeker wel betere locaties in Amsterdam zijn om te kunnen eten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brasserie Van Dam (@brasserievandam)

Mood Street Food – Rico Verhoeven

De ‘King of Kickboxing’ heeft zijn eigen restaurant geopend met Eveline Wu: Mood Street Food. Gezien de Chinese afkomst van chef Wu zijn de gerechten grotendeels afkomstig Aziatische keuken, waarbij Rico Verhoeven aangeeft dat het gezonde maaltijden aanbiedt tegen een betaalbare prijs. Wie op het menu kijkt, ziet ook een breed scala aan gerechten die gecombineerd kunnen worden tot een stevige maaltijd.

Afhankelijk van wie er eet, valt er vrij gemakkelijk een voor,- hoofd- en nagerecht samen te stellen voor zo’n € 40. Dat is in de meeste restaurants tegenwoordig wel anders. Desondanks zijn ook hier de meningen op Tripadvisor over verdeeld.

Stevig – Douwe Bob

Wie geen genoeg kan krijgen van de singer-songwriter Douwe Bob, kan sinds kort aanschuiven bij zijn restaurant en wijnbar ‘Stevig’. Er is een performance-room in het restaurant waar op zondagen singer songwriter-sessions worden gehouden en en op woensdag maakt het restaurant gratis maaltijden voor dak- en thuislozen en mensen met een lichte portemonnee.

Zelfs de reviews zijn erg positief: veel mensen geven aan dat de locatie een fantastische sfeer heeft en er lekker gegeten kan worden. Dat maakt het de trip naar Amsterdam zeker waard!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door STEVIG AMSTERDAM (@stevigamsterdam)

Blushing – Gordon

Heeft u er altijd al van gedroomd om op de koffie te gaan bij Gordon? Terwijl de BN’er inmiddels geëmigreerd is naar Dubai en u ‘m dus niet zal tegen het lijf lopen, bent u nog altijd meer dan welkom in lunchroom en koffiezaak ‘Blushing’. Deze Amsterdamse toko – nadat de vestiging in Blaricum door personeelstekort is gesloten – biedt ‘alternatieven in de ongezonde chaos die er op dit moment heerst in Nederland,’ aldus Gordon. Op de lunchkaart kunt u gerechten vinden als ‘Ei, ei, ei en we zijn zo blij’, ‘Gekke Geit’ en ‘Gordons Second Love’.