Didier Drogba is al een aantal jaar niet meer actief in de voetballerij, maar dat houdt hem niet tegen om van zijn populariteit gebruik te maken op sociale media. Van het delen van zijn liefde voor de sport tot zijn eigen ervaringen: Drogba is uitermate actief op zijn platformen. Recent verscheen  er een nieuwe foto op zijn Instagram-pagina, waarop hij te zien is in een privéjet, maar voornamelijk hetgeen om zijn pols trekt onze aandacht.

Waar Didier Drogba zijn vermogen aan uitgeeft

De voormalig Chelsea-speler heeft zeker geen geld tekort na zijn carrière in het mondiale profvoetbal en een deel daarvan heeft hij ingezet om zijn door oorlog verscheurde thuisland te verbeteren.

Maar ook op het gebied van voetbal heeft hij in zijn actieve jaren veel betekend voor het Ivoriaans voetbalelftal. In zijn 105 wedstrijden was hij wel 65 keer trefzeker en tot op de dag van vandaag wordt de viervoudig Premiere League-winnaar beschouwd als één van de beste aanvallende spelers aller tijden. Maar naast een neusje voor de goal, heeft hij ook een neusje voor het luxe leven.

“Buiten het veld is Didier een man met een groot hart en een grote toewijding: een vaandeldrager voor vrede, vooral door zijn acties namens zijn Fondation Drogba”, schrijft Richard Mille over hun partner Drogba. “Dit is de reden waarom Didier Drogba altijd een gewaardeerd lid is geweest van de Richard Mille-familie van mannen en vrouwen, atleten en artiesten, elk toegewijd aan het beschermen en verdedigen van mensen in nood, ondersteund door het merk.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Didier Drogba (@didierdrogba)

De Richard Mille RM 72-01 Flyback Chronograph

Het opvallende horloge dat hij in deze foto die we in de intro al aankondigde draagt is een RM 72-01 van horlogemerk Richard Mille. Uitgevoerd in 18-karaats roségoud. De klokken van dit extravagante horlogemerk worden ook wel de ‘racemachines van de pols’ genoemd, vandaar ook dat dit uurwerk is uitgerust met een stopwatch-functie, waarbij de tijdmeting met een druk op de resetknop van het uurwerk meteen weer vanaf nul begint. In horlogejargon wordt dit ook wel een Flyback-chronograaf genoemd.

Er staan drie uurgetallen aangegeven op de luxueuze klok: 3, 8 en 11. Dit model is anders dan de RM 11-serie chronografen, waar de registers de traditionele 3-6-9 uur lay-out aanhouden. Bij de RM 72-01 heeft een stijlvolle lay-out waarbij het oranje minutenregister bij de 3 staat, het groene urenregister bij de 5 en het blauwe seconderegister bij de 9. Dit geeft het uurwerk een chique en opvallende look.

Hoewel de Frans-Ivoriaanse legende zelf voor de 18k roségouden variant heeft gekozen met zwart keramiek, is het horloge ook verkrijgbaar in titanium met wit keramiek. De draagbare klok heeft een verkoopprijs van circa $ 242 duizend, omgerekend zo’n € 225 duizend.

Onlangs lanceerde Richard Mille een gloednieuw horloge geïnspireerd door rock ‘n’ roll.