Clare Brown is een 26-jarige erfgename, woonachtig in het westen van de Australische stad Sydney. In het testament staat dat zij recht heeft op een landgoed ter waarde van $ 12 miljoen (Australische dollars), omgerekend ongeveer € 7,9 miljoen, van haar overleden echtgenote, maar daar hebben de familieleden en curatoren van de overledene een stokje voor gestoken.

Erfgename moet aan twee eisen voldoen om haar erfenis te ontvangen

De familie van de overledene vinden dat ze geen toegang verdient tot hetgeen wat haar beloofd is in het testamant, totdat ze een baan vindt een bijdraagt aan de maatschappij. Clare’s neef, Jimmy, beweerde dat de erfgename “toegang heeft tot al het geld dat ze wil als ze aan twee eenvoudige clausules voldoet: Eén clausule was om een ​​baan te krijgen. De tweede clausule was om iets bij te dragen aan de samenleving”, vertelde hij aan 9 Now’s A Current Affair. 

Volgens Claire zijn deze eisen irreëel, want vanwege haar ADHD, autisme en aandachtstekortstoornis is het voor haar haast onmogelijk om een baan te krijgen.

Naar eigen zeggen arbeidsongeschikt

“Ik begrijp waarom deze mensen willen dat ik een functionerend lid van de samenleving ben, maar je moet naar mijn diagnose kijken en beseffen dat dat niet gaat gebeuren. Ik ga niet leren autorijden omdat ik ADHD heb. Ik heb de aandachtsspanne van een mug”, legt Brown uit. Ondanks haar gezondheidscomplicaties heeft ze eerder gewerkt, maar hield het nooit lang voor. Als barista hield ze het slechts drie uur uit.

Los van de familie van haar overleden partner, verwijt ze ook de bezuinigingen op de financiering van de National Disability Insurance Scheme (NDIS), omdat ze volgens haar de clausule moeilijker te realiseren hebben gemaakt.

Eerst een baan zoeken en bijdragen aan de samenleving

Tot voor kort ontving ze elke week $ 500 van haar vader, maar nadat die in januari van dit jaar kwam te overlijden, leeft ze nu van een uitkering van Centrelink. Clare heeft sindsdien besloten naar de rechtbank te stappen om de gronden van het testament aan te vechten. Ze heeft aangegeven dat ze ‘lijdt’ als gevolg van het feit dat haar niet is toegekend wat haar in het testament is verschuldigd. “Ik wil gewoon wat rechtmatig van mij is. En ik wil dat deze mensen uit hun hoofd zetten dat ik ooit een baan zal krijgen”, zei ze.

De familie van de tegenpartij schuift haar beweringen af als een simpel excuus. Ze zeiden: “We willen dat ze een baan krijgt en bijdraagt ​​aan de samenleving. In plaats van dat ze instemde met de wensen van haar overleden vader, draaide ze zich om en klaagde ze haar vertrouwen aan.”