Gratis kunnen reizen, wie wil dat nou niet? We blijven tenslotte Nederlanders. Personen die Hongkong, de bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China, op hun verlanglijstje hebben staan worden op hun wenken bediend. De stad gaat in 2023 maar liefst 500.000 gratis vliegtickets weggeven in de hoop om de economie en toerisme een boost te kunnen geven. De gratis vliegtickets zullen voor enkele een once in a lifetime-mogelijkheid zijn, aangezien de stad één van de duurste ter wereld is – helemaal vanwege de absurde, algemene levenskosten.

Hello, Hong Kong

Het weggeven van de tickets maakt onderdeel uit van een campagne genaamd ‘Hello, Hong Kong‘. De tickets worden betaald door de overheid, en met dit initiatief wordt een enorme stap genomen om de verwoestende gevolgen van de vier jaar afnemende toeristenaantallen te ontnemen, met als oorzaak de ingewikkelde omstandigheden met China én uiteraard de reisbeperkingen als gevolg van het coronavirus.

Donderdag 2 februari kondigde de politieke leider van de stad, John Lee, de weggeefactie aan tijdens het lanceringsevenement voor de campagne. Tijdens dit evenement waren er dansers gekleed als chef-koks en ook de bemanningsleden van de vliegtuigen waren van de partij. John Lee betrad het podium en gaf aan dat dit “één van ’s werelds grootste verwelkomingen ooit” was.

World of Winners

De ticket-weggeefactie is getiteld ‘World of Winners‘ en zal officieel in maart van start gaan voor alle landen in Zuidoost-Azië. Daarna is het vanaf april beschikbaar in China en vanaf mei is de rest van de wereld aan de beurt. De vertrekdata voor de reis zullen nog worden aangekondigd. Drie van de grootste luchtvaartmaatschappijen in de stad doen mee aan de actie: Cathway Pacific, HK Express en Hong Kong Airlines.

Om kans te maken op tickets, kunnen de geïnteresseerden zich opgeven via de website van World of Winners. Wel is het belangrijk om te onthouden dat elke luchtvaartmaatschappij een eigen benadering kan hebben voor het weggeven van tickets. Sommigen zullen de tickets verloten onder de deelnemers, terwijl anderen wellicht een ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’-methode hanteren. Daar zullen de liefhebbers van de metropool dus goed op moeten letten als zij kans willen maken op deze prachtige reis!