Af en toe langs de McDrive karren blijft een guilty pleasure voor velen van ons. Het is absoluut geen haute cuisine en allesbehalve gezond, maar door sporadisch het fastfoodrestaurant met de goudgele boog te bezoeken, gaat u dat eerstgenoemde veel meer waarderen. Bij de Nederlandse vestigingen is het doodnormaal op een verse Happy Meal in uw auto te verorberen, maar in Engeland is dat niet zo vanzelfsprekend.

Betaald parkeerterrein bij de McDonald’s

In het plaatsje Littleton moeten McDonalds-klanten een betaald parkeerterrein op manoeuvreren die wordt beheerd door een particuliere aannemer, niet door McDonald’s. En wie niet betaald, kan rekenen op een forse boete. Zodra bestuurders in de rij van de McDrive gaan staan, begint de teller te lopen en wie na 10 minuten nog staat te treuzelen, wordt op de bon geslingerd.

Vervelend voor de mensen die hun vette hap gelijk op het parkeerterrein willen oppeuzelen, maar het is algemeen bekend dat dat daar niet de bedoeling is. Een ezel stoot zich niet twee keer tegen dezelfde staan, zou je zeggen, maar de doorsnee McDonalds-ganger blijkbaar wel. Een Brit, genaamd Richard Moore, ging diverse keren de fout in.

Echter vindt hij de hele situatie nogal oneerlijk. “Het zou erg nuttig zijn geweest als waarschuwingsborden bij de drive-in waren geplaatst via en wellicht mondelinge informatie over de gewijzigde gratis parkeertijd naar slechts 10 minuten”, zegt hij tegen de Mirror Uk. “Niets van dit alles gebeurde op het moment dat de parkeeromstandigheden veranderden en ik bleef McDonald’s en de parkeerplaats gebruiken zoals ik de afgelopen twee jaar had gedaan.”

Toen het verhaal in de media terechtkwam reageerde een woordvoerder van McDonald’s: “We zijn op de hoogte van parkeerproblemen rond ons Littleton-restaurant en we hebben contact opgenomen met de manager om het probleem verder te begrijpen en te helpen oplossen.” Klik hier

€ 480 aan boetes verzameld

Al met al kreeg hij het voor elkaar om £ 400 aan parkeerboetes, omgerekend zo’n € 480, bij elkaar te sprokkelen. Omdat hij vindt dat zijn favoriete uitje “te riskant is geworden”, is hij een petitie gestart om het boetebedrag kwijt te schelden. Binnen no time had hij zo’n 300 krabbels verzameld.