Bent u van plan om naar Frankrijk te gaan en zit het qua financiën allemaal wel gebakken, dan raden wij u zeker één van deze fenomenale restaurants aan. Michelin heeft weer een grandiose lijst met de meest smaakvolle keukens in Frankrijk uitgebracht, dus nemen we u mee naar een aantal van de allerbeste uit de lijst!

Alléno Pavillon Ledoyen – Parijs

Als u graag in Parijs bent, is dit restaurant zeker weten een aanrader. Het restaurant gaat al wat jaartjes mee: in 1842 werd de gastronomische keuken voor het eerst gebouwd in de tuinen van de Champs-Elysées. De historische locatie heeft sinds een aantal jaren echter een moderner laagje gekregen. In 2014 werd chef-kok Yannick Alléno het hoofd van de keuken, wat na een paar maanden ervoor zorgde dat het geweldige restaurant een derde Michelin-ster ontving.

Desondanks is het restaurant niet voor iedereen weggelegd. De extravagante maaltijden die hier worden geserveerd komen met een prijs. Zo kost een degustatiemenu maar liefst € 425 en is komt het gemiddelde bedrag per persoon neer op € 160. Dit restaurant is een locatie om even voor te sparen dus. Als u interesse heeft om deze legendarische keuken eens zelf uit te testen, kunt u via de website een tafel reserveren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @pavyllon_paris

Am par Alexandre Mazzia – Marseille

Hoewel Parijs één van de mooiste en populairste steden blijft, kunt u ook naar Marseille om heerlijk te tafelen. U kunt bijvoorbeeld langsgaan bij het restaurant van chef-kok Alexandre Mazzia, die in deze prachtige stad aan de zee een menu samenstelt van heerlijke oceanische gerechten om u volledig in de stemming te wekken van uw omgeving. Zijn restaurant opende in 2014 en verdiende kort daarna zijn eerste ster. Zijn liefde voor wereldse zeegerechten hebben hem een titel toegewezen als geliefde chef-kok onder de experts. Dankzij zijn fantastische kookkunsten heeft ook dit restaurant 3 Michelin-sterren in ontvangst mogen nemen.

Volgens The World’s 50st Best kunt u hier al terecht voor een degustatiemenu vanaf € 75. Daarnaast hebben ze vele arrangementen die ze aanbieden op de site, die zij ‘reizen’ noemen, om uw interesse te wekken tot de wereldse gerechten die Alexandre Mazzia aanbiedt. Deze verschillen enorm in prijs, maar beginnen vanaf de € 235. Wilt u zo’n ‘reis’ graag maken, reserveer dan snel uw tafel op hun website!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexandre Mazzia (@alexandremazzia)

Arpège – Parijs

We gaan weer terug naar de hoofdstad om een kijkje te nemen bij een andere topchef: Alain Passard. In 1986 nam de kok de touwtjes over van zijn mentor Alain Senderens en sindsdien heeft de chef-kok de onderneming omgedoopt tot Arpège. De naam komt van het het Franse woord voor arpeggio, een akkoord waarvan de noten ná elkaar klinken in plaats van tegelijkertijd. Passard’s liefde voor muziek hielp bij het creëren van het ware orkest van gerechten dat hij nu te bieden heeft in dit restaurant.

In 1996 kreeg Arpège een derde Michelin-ster, die het restaurant tot de dag van vandaag weet te behouden. Op de website van Alain Passard kunt u de kaart van het restaurant bekijken, waar ook de prijzen bij staan aangegeven. Tegenwoordig bestaat het menu uit veel plantaardige gerechten met verschillende bijzondere smaken. Echt het proberen waard als u in de Franse hoofdstad bent. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arpège Paris (@arpege.paris)

Le Clos des Sens – Annecy-le-Vieux

Dit bijzondere restaurant bevindt zich in de Franse Alpen, vlakbij de grens met Zwitserland. De keuken bevindt zich in een prachtig historisch landhuis dat in 1866 is gebouwd en ondertussen wordt benut als herberg. Dit restaurant heeft drie Michelin-sterren en is onder leiding van Laurent Petit. Het menu bestaat vooral uit veel zeevruchten die uit de omliggende meren van het gebergtes komen, evenals ingrediënten uit de tuin die hij op het landhuis heeft aangelegd.

Le Clos des Sens biedt 3 verschillende arrangementen aan. Zo kunt u kiezen voor een 4-gangen menu van € 158 per persoon, maar u kunt ook voor een 7-gangen menu voor € 238 of zelfs een 9-gangen menu voor maar liefst € 288 per persoon gaan. Daarnaast kunt u ook kiezen om te verblijven in het bijbehorende hotel. Alle informatie over Le Clos des Sens bieden zij op hun website aan.