In feite is het een drijvende stad, in de vorm van een schildpad. De Italiaanse ontwerpstudio Lazzarini Design, beroemd door het maken van allerlei opmerkelijke scheepsontwerpen, heeft namelijk de eerste beelden gedeeld van Pangeos, een gigantisch ’terayacht’, overtreffende trap van superjacht, van 550 meter in lengte, 610 meter in de breedte en voldoende capaciteit om 60.000 mensen aan boord te onderhouden.

Lazzarini Design introduceert ‘Pangeos the Terayacht’

Lazzarini Design haalt overigens wel vaker inspiratie uit het dierenrijk. Zo creëerden ze eerder al een zwaanvormig jacht en een € 500 miljoen kostend superjacht, in de vorm van een haai. Voor hun meest extravagante project, pakten ze de contouren van een schildpad erbij.

Pangeos the Terayacht,

Lazzarini beweert dat de gigantische woning de thuisbasis kan zijn voor 60.000 mensen. Normaliter is het bolvormige schild gesloten, maar deze replica bevat een diepgang van 30 meter en bestaat uit negen verschillende bogen die in verschillende blokken zijn onderverdeeld.

Pangeos the Terayacht

De faciliteiten overtreffen zelfs die van het huidige grootste cruiseschip ter wereld, ‘Wonder of the Seas’. Zo vormt een havengebied het centrum van Pangeos, met daaromheen de particuliere huizen, allerlei gebouwen (zoals een winkelcentrum), dakterrassen en een landingsbaan op het dak. Met geen enkele bestemming in gedachten, zal Pangeos voortdurend de wereld rondreizen. Als we niet beter wisten, zouden we denken dat het een idee is geweest van de kroonprins van Saoedi-Arabië, Mohammad bin Salman al-Saoed.

Schildpadvormig cruiseschip

Om ‘m voor- en achteruit te laten bewegen, is er gekozen voor negen elektrische HTS-motoren. Goed voor in totaal 16.800 pk. Energie wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak en ook wordt het schildpadvormige ‘Pangeos the Terayacht’ uitgerust met ‘flippers’, waardoor energie kan worden opgewekt door het remmen van de golven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lazzarini (@lazzarinidesign)

De bouw gaat volgens verwachting 8 jaar duren

Momenteel is deze weelderige schildpad nog een concept, maar als het aan Lazzarini ligt beginnen ze er liever gisteren dan vandaag aan. Om het daadwerkelijk te kunnen laten slagen, heeft het bedrijf centjes nodig, dus is er een crowdfunding-actie gelanceerd. Voor de bouw van het immense schip is naar verwachting zo’n $ 8 miljard nodig en het zal naar schatting acht jaar duren om volledig uit te werken.

Maar goed, ’s werelds grootste bouwwerk is ooit is ook niet zomaar niet voltooid. Zie hieronder de introductievideo.