Van de meeste exclusieve Ferrari’s van de wereld tot aan de auto van Michael Schumacher, zevenvoudig wereldkampioen van de Formule 1. Het Marconi Automotive Museum dienst als toeristische attractie voor autoliefhebbers en daarnaast als speciale evenementenlocatie. Het geld dat daar mee wordt opgehaald wordt gedoneerd aan verschillende liefdadigheidsinstellingen voor kinderen.

Dick Marconi is de oprichter van het Marconi Automotive Museum

De oprichter is Dick Marconi, een 87-jarige een autoliefhebber, voormalig SSCA-courreur en iemand met een groot hart voor de samenleving. Tijdens zijn succesvolle carrière begon de Amerikaanse filantroop met het verzamelen van allerlei auto’s, die hij vervolgens in 1994 schonk om het Marconi Automotive Museum & Foundation for Kids op te richten.

Welke bijzondere auto’s staan er in het Marconi Automotive Museum? Om te beginnen de 1966 Ferrari FX die een waarde heeft van maar liefst $ 8.000.000. Van dit model bestaat er maar één op de hele wereld en is door het Italiaanse merk op maat gemaakt voor de Sultan van Brunei. Dit is niet de enige Ferrari die je kan bewonderen in het museum. In het museum staan onder andere nog een 1995 Ferrari F50 ter waarde van maar liefst $ 4.500.000 en een 1950 Ferrari 166 MM 195S Powered ter waarde van  $ 7.300.000.

@1jayherb 7Million car collection 1 of 1 🏎😱#exoticcars #carcollection #carsoftiktok #racingcars #sportcars #porshe #lamborghini #ferrari #nascar #millionaire #carshow #carmueseum #mustang #hellcatchallenger #johndeer #fypdongggggggg #fyp #fypage #carvideos #fyppppppppppppppppppppppp #fypcars😍 #fypcarsviral #fypシ゚viral #fypシ ♬ original sound – JayHerb 💚

De echte Batmobile en K.I.T.T.

Het museum is in bezit over verschillende auto’s die zijn gebruikt in beroemde films en series. Zo staat dé Batmobile uit 1989 te pronken in het museum, waar de Amerikaanse acteur Micheal Keaton in heeft gereden. Ook de echte K.I.T.T. van de Amerikaanse serie Knight Rider is voor de autoliefhebbers te zien. Wat de auto’s waard zijn? Volgens eigenaar Dick Marconi zijn deze twee auto’s onbetaalbaar.

Ook enkele auto’s van wereldkampioenen van de Formule 1 zijn te zien in het Marconi Automotive Museum. Om te beginnen de 1966 Ferrari F310 van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher ter waarde van $ 3.500.000. Ook de 1985 Williams FW10 van drievoudig wereldkampioen Aryton Senna ter waarde van $ 1.500.000 staat te shinen in het museum.

Het is dus zeker de moeite waard als u een echte autoliefhebber bent en toevallig in de buurt bent. U heeft dan niet alleen een leuke dag, maar u steunt dan ook meteen een liefdadigheidsinstelling voor kinderen. Twee vliegen in één klap.