Sociale media heeft ons leven op een hoop vlakken vereenvoudigd, maar ook zeker gezorgd voor onheilspellende situaties. Pronken op Instagram, of verwante platforms, en mensen de ogen uitsteken met een weelderige levensstijl wordt niet altijd in dank afgenomen. Yianni Charalambous, oprichter van het beroemde auto-aanpasserbedrijf ‘Yiannimize’, heeft daar de ultieme prijs voor betaald.

Overvallers hebben het gemunt op Richard Mille-horloge

Steeds vaker duiken verhalen en beeldmateriaal op van dieven die het gemunt hebben op high-end horloges. Alhoewel London één van de allerduurste steden in Europa is om te leven, is het echter ook een broedplaats van criminaliteit. Steekpartijen zijn aan de orde van de dag en dieven slaan zelfs toe op klaarlichte toe. Zoals dat een Koeweitse playboy kortgeleden overkwam. Hij reed nietsvermoedend door de Britse hoofdstad, totdat een bromfietsdief zijn ruiten probeerde in te slaan van zijn Bugatti Chiron in Mayfair in een poging “het horloge (een Rolex Daytona, red) van de bestuurder te stelen”.

Dat incident spoorde Charalambous aan om zijn verhaal te delen. De in Londen woonachtige YouTuber en ondernemer plaatste namelijk een foto op Instagram met een peperduur Richard Mille-horloge. Niets nieuws, want hij bombardeert zijn 1,2 miljoen Instagram-volger wel vaker met soortgelijke beelden: flitsende supercars, high-end klanten en de meest in het oog springende uurwerken.

Om zijn succes te bezegelen besloot hij in 2016 zichzelf een Richard Mille-horloge cadeau te doen tijdens een bezoek aan warenhuis Harrod’s. Op foto’s die hij zelf deelde, is te zien dat hij £ 94.000, omgerekend € 107.840, moest afrekenen om het uurwerk te verweven. Uiteraard en mijlpaal voor hem, maar tegelijkertijd zou het hem in een nare situatie brengen.

Richard Mille

Op een willekeurige avond deelde de toen nog single Charalambous gewoontegetrouw op zijn verhaal wat hij aan het doen was. In dit geval feesten. Deze beelden bevestigden dat hij niet thuis was, waardoor dieven een mogelijkheid zagen om toe te slaan. Toen hij eenmaal thuiskwam in zijn statige woning in Anfield, met een Ferrari en Range Rover voor de deur, dook hij nietsvermoedend onder te lakens nadat hij eerst nog even £ 10.000 van een vriend in zijn kluis stopte..

Maar in plaats van geleidelijk naar dromenland te verkassen, ontwaakte hij in een nachtmerrie. Drie inbrekers vonden een weg naar binnen, omcirkelden zijn bed en gaven hem een klap op zijn hoofd. “Ik herinner me dat ik wakker werd. Ik hoorde een geluid en uit het niets kreeg ik een klap in mijn gezicht. Ik denk met de achterkant van een schroevendraaier”, legt hij uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yianni Charalambous 🇨🇾 (@y14nny)

Het drietal eiste horloges. De YouTuber nam ze mee naar een andere kamer en gaf hen een horloge. Daarna bevolen ze hem om op z’n knieën te gaan en z’n oorbellen af te geven. Daarna lieten ze weten waar ze echt voor kwamen: het Richard Mille-horloge. Nadat hij aangaf dat die niet in het huis aanwezig was, werd zijn gezicht bewerkt met een honkbalknuppel.

Vervolgens werd hij naar beneden gebracht, vastbonden met tape en bewaakt door twee van de dieven, terwijl de ander het huis doorzocht naar meer waardevolle spullen. Uiteindelijk vond hij de kluis. Met hulp van de vastgebonden Charalambous namen ze de inhoud mee (een paar horloges en de stapel met geld) en sloten hem op in de kasten. Vrij gauw wist hij zichzelf los te maken en het alarm aan te zetten.

Verhuizing wegens twee inbraak

Een traumatische ervaring die zijn leven “voor altijd heeft veranderd” en hem paranoïde maakte. Los van een strenger beveiligingssysteem in en rondom zijn woning besloot hij toch te blijven wonen in hetzelfde huis. Echter beraamde het vermeende trio een nieuwe aanval. Toen de YouTuber op reis was naar Vegas, werd gewaarschuwd dat hetzelfde team mannen in zijn huis had ingebroken. Dit was de druppel. Hoewel de politie de daders in de kraag vatte, besloot Charalambous samen met zijn kinderen te verhuizen naar een veiligere plek in de buurt.