In de Britse media lezen we over een misdaadgolf die de Britse hoofdstad teistert. Abdullah F. Al Basman, een Koeweitse miljonair, moest dat op de meest ruige manier ondervinden. Een bromfietsdief probeerde de ruiten in te slaan van zijn Bugatti Chiron in Mayfair in een poging “het horloge van de bestuurder te stelen”.

Koeweitse playboy

Abdullah F. Al Basman, een Koeweitse miljonair, werd op klaarlichte dag in een hinderlaag gelokt voor zijn Rolex-horloge. Het geeft maar weer eens aan dat niemand écht veilig is, zelfs niet in een sportwagen ter waarde van zo’n € 2,7 miljoen.

Bovendien is het algemeen bekend dat er een tekort is aan Zwitserse luxe horloges, waardoor dieven tot het uiterste durfen te gaan om er toch aan te komen. Met dat in gedachten probeerde een bromfiets bandiet, met hamer in hand, het dure uurwerk te stelen door het raam van de zwarte Bugatti Chiron in te slaan – zoals te zien in de video op Twitter hieronder.

Rolex Daytona-horloge

De miljonair verbleef in het Berkeley Hotel en droeg om zijn pols een platina Rolex Daytona-horloge ter waarde van circa € 130 duizend, terwijl hij door Londen reed in een opvallende Bugatti Chiron. Volgens getuigen volgden de overvallers hem voordat ze de aanval uitvoerden, iets verderop in de buurt van Park Lane. Ondanks de gewaagde poging op klaarlichte dag, konden de dieven geen buit maken: de Koeweitse miljonair ging er met een noodgang vandoor en de dieven gaven het op en vluchtten een andere richting op.

Bugatti Chiron

“De bromfietsdieven waren vanmorgen in het hotel en het personeel zei dat ze van de stoep moesten gaan. Toen Abdullah in de Bugatti vertrok, volgden ze hem helemaal tot aan Hyde Park Corner”, vertelde een getuige aan The Sun. “Eén piepte op hun hoorn, waarvan ik aanneem dat dit het signaal was om aan te vallen. Ik neem aan dat ze wachtten op een kruising waarvan ze wisten dat er een lang rood licht zou zijn, zodat ze tijd hadden om ze aan te vallen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Abdullah F. AlBasman (@afb965)

Pronken op social media

Misschien is het niet geheel verwonderenswaardig dat precies deze Koeweitse playboy doelwit raakt van dieven. De Koeweitse playboy staat erom bekend mensen op zoals media de ogen uit te steken met sportwagens en zijn algehele luxe leventjes. Dankzij sociale media weten ze al ongeveer de helft van wat hij bezit., maar dat weerhoudt hem er tot dusver niet van om met zijn rijkdom te pronken.