Vele techfans zijn erg benieuwd naar de toekomstige AR/VR-headset van Apple, die de ‘Apple Reality Pro’ moet gaan heten. Analisten van Apple zijn volop bezig met het bij elkaar schrapen van informatie over dit splinternieuwe product. Wij hebben de feiten voor u op een rij gezet!

Geruchten over de Apple Reality Pro

Vorig jaar speelden de geruchten al dat er in januari een gloednieuw product aangekondigd zou worden door Apple: de Apple Reality Pro. Toen we echter het nieuwe jaar ingingen, bleef het vrij stil bij het techbedrijf, tot grote verbazing van de analisten van Apple. Nu wordt er gespeculeerd dat de aankondiging van het product is verschoven naar juni, omdat de bril nog niet af zou zijn. Het zal tijdens de jaarlijkse WWDC zijn, het meerdaagse feest voor ontwikkelaars waarbij Apple doorgaans de nieuwe varianten van de besturingssystemen MacOS, iPadOS en iOS toont.

Verder zijn er wel al een aantal onderdelen van deze AR/VR-headset duidelijk. De bril zou een eigen M2-processor krijgen, waardoor het apparaat niet gekoppeld hoeft te worden aan een telefoon of computer om te werken. Om de wereld buiten de bril te kunnen zien gebruikt Apple 12 camera’s en een LiDAR-scanner.

Ook zullen er waarschijnlijk een paar camera’s verwerkt zijn, omdat de Reality Pro niet op controllers of een toetsenbord reageert, maar op lichaamsbewegingen, standen van het oog en spraak via stemassistent Siri.

Apple Reality Pro

De twee kleine schermen die voor de ogen in de headset zullen dienen, zijn ook zeker het vermelden waard. Geruchten zeggen dat het zal gaan om 8K OLED-panelen, die automatisch afstellen op de ogen van de gebruiker en er zal zelfs genoeg ruimte zijn om een normale bril te kunnen dragen. Verder vindt Apple comfort ook erg belangrijk in het langdurig gebruik van het apparaat. Daarom zal de batterij van de headset niet in het apparaat zelf geplaatst worden, maar waarschijnlijk komt deze in een aparte riem die los van de bril wordt gedragen.

Echter is er nog niet veel duidelijk over de software van het product. Apple zou aan het testen zijn met gezondheids-apps, zoals meditatie in een virtuele ruimte. Ook zouden testers in virtuele werelden uit boeken hebben kunnen rondlopen.

Maar als we van alle geruchten uit kunnen gaan, is de Apple Reality Pro met een prijskaartje van maar liefst $ 3.000 zeker wel een innovatief en interessant product dat op de markt zal komen.