Hoewel Achraf Hakimi de droom leeft van menig voetballiefhebber, krijgt de pas 24-jarige Marokkaans-Spaanse voetballer heel wat te verduren. Niet alleen is hij nog steeds verdachte in een verkrachtingszaak, hij en zijn ex-vrouw zijn alles behalve op een fijne manier uit elkaar gegaan.

Scheiding tussen PSG-voetballer Achraf Hakimi en Hiba Abouk

Hiba Abouk, zijn 12 jaar oudere ex, besloot kortgeleden de scheidingspapieren in te dienen en was uit op de helft van het vermogen van Hakimi. Dat wordt geschat op rond de € 70 miljoen. Echter zal dat niet gebeuren, want Hakimi heeft zijn volledige fortuin op zijn moeders naam staan. Hiermee zou de PSG-speler, die een maansalaris van € 1 miljoen verdient, zijn ex buitenspel hebben gezet en er wordt gesproken van een briljante move.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Achraf Hakimi (@achrafhakimi)

Het nieuws ontplofte als een bom op social media, maar mag dit allemaal wel? Volgens Omar El Adlouni, hoogleraar aan de Franse universiteit La Sorbonne, niet. Juridisch gezien is dit onmogelijk. “Nepnieuws dat beweert dat Achraf Hakimi al zijn fortuin in de naam van zijn moeder zou hebben geïnvesteerd om het niet met zijn ex-vrouw te delen, zet sinds 13 april het internet in vuur en vlam”, schrijft hij op LinkedIn bij een foto met een grote banner met de tekst ‘fakenieuws’. “Journalisten (en vooral pseudo-journalisten), check je bronnen voordat je publiceert!”, luidt de afsluitende tekst.

El Adlouni meent dat het gezien de huidige wetgeving met betrekking tot huwelijken in Europa niet mogelijk is om eigendommen over te zetten om te voorkomen dat er iets gedeeld moet worden. Indien ze hun eigendommen gescheiden wilden houden tijdens het huwelijk, dan hadden ze hier beide een contract voor moeten tekenen. Zijn ex heeft hem momenteel ook al beschuldig van van fraude, meldt de Spaanse krant La Vanguardia.

45% belasting

Daarnaast zijn er ook nog fiscale regels. Al zou Hakimi inderdaad zijn fortuin op de naam van zijn moeder hebben gestort, dan is hij verplicht om 45% belasting over dat gehele bedrag te betalen. Wat er nu staat te gebeuren is lastig te zeggen. Er spelen nogal wat factoren mee, en de rechtszaak loopt nog. Als blijkt dat hij het geld ná de scheiding op de rekening van zijn moeder heeft gezet, riskeert hij een immense geldboete en zelfs vijf jaar celstraf.

Hakimi’s moeder heeft ondertussen ook gereageerd op alle heisa. En haar standpunt is luid en duidelijk: “Wat is het probleem? Als hij dit niet deed, dan zou hij niet van zijn ex af kunnen komen”, zegt ze tegen Marokkaanse media