Als één van de meest getalenteerde voetballers van zijn generatie heeft Achraf Hakimi niet alleen de aandacht getrokken van enkele van de grootste clubs ter wereld, maar heeft hij ook een fortuinlijk salaris weten te bemachtigen bij zijn huidige club, Paris Saint-Germain.

Ex-vrouw van Hakimi ontvangt geen rooie cent na scheiding

Zijn salaris zorgt niet alleen de financiële vrijheid om voor zijn gezin en dierbaren te zorgen, maar het biedt hem ook de mogelijkheid om zich volledig te concentreren op zijn voetbalcarrière, zonder zich zorgen te hoeven maken over geldzaken. Iets wat blijkbaar wel voor afleiding kan zorgen, heeft te maken met zijn huwelijk.

Terwijl de Marokkaanse-Spanjaard onder vuur lag vanwege een verkrachtingszaak, is ook zijn huwelijk gestrand. Ze waren pas twee jaar getrouwd. De 12 jaar oudere Hiba Abouk, actrice en ex-vrouw van voetballer Achraf Hakimi, heeft volgens rechtbank documenten de helft van zijn fortuin geëist, maar tevergeefs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Achraf Hakimi (@achrafhakimi)

Hakimi bleek namelijk geen geld te bezitten. Althans, niet op zijn naam. Want wat is er aan de hand? Zijn gehele fortuin, bestaande uit tientallen miljoen, staat al jarenlang op de naam van zijn moeder. Zelfs zijn salaris gaat linea recta naar zijn moeder.

En zij is daar enorm tevreden over. “Wat is het probleem? Als hij dit niet deed, dan zou hij niet van zijn ex af kunnen komen”, zegt ze tegen Marokkaanse media. Ook zou ze zelf niet eens hebben geweten vermogen van haar zoon op haar naam stond.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Achraf Hakimi (@achrafhakimi)

Bovendien hebben de twee samen twee kinderen van 3 en 1 jaar oud, maar de voetballer hoeft zijn ex-vrouw ook geen partner- of kinderalimentatie te betalen. Dat betekent echter niet dat Abouk op een houtje moet gaan bijten de komende tijd, want volgens de Spaanse krant Marca zou zij zelf zo’n € 3,1 miljoen waard zijn.

Maandsalaris van Achraf Hakimi

Het vermogen van de belangrijke speler van Paris Saint-Germain wordt geschat op zo’n € 70 miljoen. Geen wonder, want naar verluidt ontvangt hij maandelijks € 1 miljoen van club uit Parijs waar hij samen speelt met namen als ’s werelds op een na bestbetaalde voetballer Kylian Mbappé en voetballegende Lionel Messi, die binnenkort misschien, net als de bestbetaalde speler, Cristiano Ronaldo, naar Saudi-Arabië vertrekt.