In december 2022 tekende Cristiano Ronaldo al een contract bij de Saoedische voetbalclub Al-Nassr, waar hij tot de zomer van 2025 is vastgelegd. Hij had een bod geaccepteerd van deze club waarmee hij maar liefst € 200 miljoen per jaar zal opstrijken, wat hem de best betaalde sporter ter wereld maakt. Nu bestaat er een kans dat er nog een voetballegende naar Saoedi-Arabië vertrekt. Niemand minder dan Lionel Messi.

Hoe lang zal Messi Paris Saint-Germain trouw blijven?

Het is al een tijdje duidelijk dat Messi niet langer zal spelen voor Paris Saint-Germain, mede dankzij de financiële regels die UEFA op de club legt. Daardoor zou Messi om en nabij een kwart van zijn salaris moeten inleveren, wat hij, zeker nu hij wereldkampioen is geworden, niet zal accepteren.

Nu heeft de Saoedische club Al Hilal een zeer aantrekkelijk bod gedaan naar de Argentijnse speler. Hij zou € 400 miljoen per jaar gaan verdienen als hij het bod accepteert. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat hoewel het bod zeer aantrekkelijk is, Messi’s prioriteit in Europa ligt.

Andere opties voor de Argentijnse wereldster

Zo zou een terugkeer naar FC Barcelona een stuk waarschijnlijker zijn voor de wereldberoemde voetballer. Het team zou ook niets liever willen dan de terugkeer van de Argentijn, maar ze zullen eerst moeten kijken wat er mogelijk is volgens de Financial Fair Play-regels.

Lionel Messi is dit seizoen uitstekend op dreef in de Ligue 1. De aanvaller was in 24 wedstrijden al dertien keer trefzeker en bereidde tevens dertien doelpunten voor.

De kans dat Messi gelijk naar Saoedi-Arabië zal vertrekken is dus nog vrij klein. Echter zal het, zolang hij hoge bedragen aangeboden krijgt, hem in de toekomst misschien toch weten over te halen. Ronaldo zei namelijk ooit dat hij nooit voor het geld zou gaan, en kijk nu.