Over de hele wereld gaan er verhalen rond over mensen die verlaten gebouwen kopen, zoals verlaten schuren, huizen, garages en noem maar op. Negen van de tien keer blijft het hierbij en na een flinke opknapbeurt kunnen ze dan genieten van hun aankoop, maar met ene regelmaat worden waardevolle schatten aangetroffen in deze verlaten gebouwen. Zo ook in Portugal.

Een verwaarloosde schuur met een onontdekte jackpot

Een stel uit New York deed namelijk de vondst van hun leven in het zuidwesten van Europa gelegen land. Zij kochten zonder er al te lang over na te denken een verwaarloosde en oude schuur in Portugal. Maar toen toen ze eenmaal voor het eerst de deuren opende, konden ze hun ogen niet geloven. Zij vonden fenomenale schatten op wielen, werden miljonair en leiden nu een totaal ander leven in Portugal dan ze zich ooit hadden voorgesteld.

Verwaarloosde schuur

Het koppel uit New York kochten na hun pensionering een oude schuur in Portugal. De vorige eigenaar van de schuur was overleden en zijn familie wilde er zo snel mogelijk van af. Achteraf had de familie beter iets langer de tijd kunnen nemen voor de verkoop, want toen het koppel uit New York de deuren opende, stonden daar meer dan 180 auto’s op hen te wachten. De totale waarde van al deze auto’s zou omgerekend naar verluidt zo’m € 26.000.000 zijn.

Een krankzinnige autocollectie van ruim 180 auto’s

Het dak van de schuur houdt een een autocollectie droog, waar je u tegen zegt. In de schuur staan onder meer twee alfa romeo Giuletta sprints uit 1960 & 1959, een Citroën DS (1974) en een Austin A35 (1958), evenals een BMW-cabriolet (1939) en een Porsche 356 A coupé (1957).

Er stonden in de Portugese schuur nog talloze andere auto’s, maar als we alle 180 auto’s gaan opnoemen die de afgelopen jaren onder het stof zijn verdwenen, dan zijn we morgen nog niet klaar.

Maar wat deden al deze auto’s daar? De vorige eigenaar van de schuur was, zoals te verwachten,  een autohandelaar die die schuur hoogstwaarschijnlijk gebruikte als opslagplaats voor de verzameling. Toen er geen auto meer bij kon, laste de autohandelaar alle deuren en de ingangen dicht. Naderhand had de familie die de schuur verkocht misschien toch even de deuren kunnen open laten maken, aangezien het oude koppel nu miljonair is.

Wilt u meer weten over de autocollectie die het koppel uit New York toevallig vond? Bekijk dan onderstaande video!

Onlangs werd in Dordrecht ook een opmerkelijk ‘schuurvondst’ gedaan.