Het bezitten van een penthouse is net zo zeer een statussymbool als een woning met alle denkbare luxe. Maar in sommige gevallen is zelfs dat niet voldoende meer. Zo liet de Australische miljardair Adrian Portelli zijn McLaren GTR op het dak van zijn penthouse takelen.

McLaren Senna GTR op de 57e verdieping gehesen

Voordat we verder gaan oreren over deze Australiër, willen we het eerst even hebben over de Limburgse ondernemer Luc Vanderfeesten. Afgelopen jaar haalde hij namelijk krantenkoppen door een soortgelijke handeling te laten verrichten. Misschien raakte Portelli zelfs wel geïnspireerd door hem.

Vanderfeesten huurde namelijk een hijskraan in om zijn Porsche 919 Hybrid op het dak van zijn penthouse in Hasselt te hijsen. “Andere mannen hebben een mancave in de kelder, ik heb nu een racewagen die ik vanuit de woonkamer kan bewonderen”, vertelde hij destijds.

Blijkbaar is er iemand in Australië net zo gek (en rijk) om dit kunstje dunnetjes over te doen. En diegene luistert naar de naam Adrian Pertelli, een zakenman, vastgoedondernemer én bovenal een auto-fanaat, zo ondervinden we op zijn social media-kanalen.

In zijn geval is er nog meer geld mee gemoeid ten opzichte van de eerdergenoemde Belg. De McLaren Senna GTR ter waarde van $ 3 miljoen (€ 1,85 miljoen) van Pertelli staat nu geparkeerd op de 57 verdieping van zijn penthouse in Melbourne van $ 39 miljoen, omgerekend iets meer dan € 24 miljoen.

Op spectaculaire wijze werd de exclusieve sportwagen door een heel team omhoog getakeld en zonder blikschade bereikte hij het pand van de miljonair.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adrian Portelli (@adrian_portelli)

“Er gaan veel geruchten rond, maar ja, ik heb hier de afgelopen maanden stilletjes op de achtergrond aan gewerkt om mijn nieuwe huis in te richten”, schrijft de in Malta geboren Australiër op Instagram. Ik kan niet wachten om jullie de laatste uitrusting te laten zien en een speciale levering die daar wordt ingehesen.”