Met Engelbewaarder heeft zanger Marco Schuitmaker een gigantische hit te pakken. De Groningse knul neemt iedere sportevenment,- kroeg-, festivalganger mee op een muzikale reis en de boekingen stromen binnen. Van zijn eerste centjes heeft hij zichzelf getrakteerd op niet een, maar twee auto’s.

Marco Schuitmaker is razend populair

De twintiger verovert heel Nederland. Hoewel hij in het verleden diverse nummers heeft uitgebracht, kan geen een daarvan tippen aan de het succes van de herschreven versie van het nummer Engelbewaarder. Het levenslied ging viraal op social media-platform TikTok, staat ondertussen al wekenlang in de Top 40 en op Spotify is het lied op het moment van schrijven bijna 12 miljoen keer gestreamed.

Sindsdien heeft hij optredens gegeven in een aantal voetbalstadions, stijgt zijn gage en in iedere (bruine) kroeg wordt de hit platgedraaid. “Het doet enorm veel met je als je op een podium staat met tienduizenden mensen die allemaal meezingen”, aldus Schuitmaker tegen Editie NL. “Ik krijg het komend jaar erg druk, maar ik kijk er heel erg naar uit.”

“Een droom die uitkomt”

Aangezien hij nu door heel Nederland en België moet reizen voor shows, is een comfortabel vervoersmiddel geen overbodige luxe. Met die gedachte heeft de zanger zichzelf laten trakteren op niet een, maar twee nieuwe auto’s: een Audi en een Volkswagen Transporter.

“Wat een droom die uitkomt”, schrijft de goedlachse zanger in maart van dit jaar op Instagram. “Vandaag twee prachtige auto’s opgehaald! Century Autogroep bedankt voor deze geweldige samenwerking!”

De Transporter komt uit 2022 en heeft een nieuwprijs van ongeveer € 65.000. Hoe het precies zit met de Audi, kunnen we helaas momenteel nog niet prijsgeven. Aannemelijk is dat het een sponsordeal betreft, wat betekent dat Schuitmaker zijn portemonnee thuis heeft gelaten. Veel veilige kilometers gewenst, amice!