“Never change a winning team.” Vraag dat maar aan McLaren Automotive en Bowers & Wilkins. De twee grootmachten in hun eigen discipline hebben namelijk opnieuw de krachten gebundeld. Ditmaal voor een op maat gemaakt surround sound-systeem voor de nieuwe McLaren 750S, “de nieuwste toonaangevende supercar uit een bloedlijn met een geschiedenis van 60 jaar”.

McLaren x Bowers & Wilkins

Na een langdurige samenwerking en onder meer de succesvolle lancering van de Px8 McLaren Edition-koptelefoon, blijft de samenwerking tussen de Britse merken McLaren Automotive en Bowers & Wilkins floreren met de introductie van de nieuwe McLaren 750S.

Zo zal de nieuwe 750S, de lichtste en krachtigste McLaren-sportwagen ooit en de opvolger van de in 2017 geïntroduceerde 720S, uitgerust worden met een een op maat gemaakt Bowers & Wilkins Surround Sound-systeem met 12 speakers.

McLaren x Bowers & Wilkins-01
Het Bowers & Wilkins Surround Sound-systeem maakt gebruik van het baanbrekende Continuum Cone van het audiobedrijf.  Dit hoogwaardige systeem, speciaal ontwikkeld voor dit nieuwe, gestroomlijnde racemonster, bevat de kenmerkende centrale Tweeter-on-Top en een geheel nieuwe versterker voor ongelooflijke geluidsgetrouwheid. Oftewel, een audio-ervaring die past bij de indrukwekkende V8-motor van de McLaren 750S.

Specificaties van de McLaren 750S

  1. 4,0-liter Twin Turbo V8-motor
  2. 750 pk en liefst 800 Nm koppel
  3. 0-100-tijd: 2,8 seconden
  4. 0-200-tijd: 7,2 seconden
  5. 1.277 kilogram, ongeveer 30 kilo lichter dan de 720S

B&W heeft bewezen dat ze weten hoe ze om moeten gaan met geluidssystemen in auto’s, want het audiobedrijf won al tweemaal de iF Design Awards voor de installaties in de McLaren GT en McLaren Speedtail. Dit zijn niet de enige modellen van McLaren die een systeem van Bowers & Wilkins bevatten, want ook eigenaren van de Senna, de Artura en de 765 LT zijn gezegend met een kraakhelder geluid en een stijlvol design door de luidsprekerfabrikant uit Worthing.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bowers & Wilkins (@bowerswilkins)

“Er zijn geen concessies gedaan aan het uiterlijk, de functionaliteit of de prestaties”

Twee 100 mm speakers met Continuum Cone zijn gemonteerd in de autodeuren, terwijl vijf 25 mm Nautilus Aluminium Double Dome-tweeters zijn terug te vinden op het dashboard, de A-stijl en achterin de nieuwe Britse bolide.

Vervolgens is het systeem afgetopt met drie middentonenluidsprekers en twee Rohacell basdrivers, wat resulteert in in totaal 12 hoogwaardige luidsprekers. “Het resultaat is geluid dat buitengewoon gedetailleerd is, met ongewenste resonanties tot een minimum beperkt” en onthult details in de muziek die “conventionele auto-audiosystemen simpelweg niet kunnen blootleggen”

Naast al deze geavanceerde technologie profiteert het nieuwe Surround Sound-systeem in de 750S van een samenwerkend ontwerp, waardoor Bowers & Wilkins’ bewezen technologieën een automatisch audiosysteem kunnen leveren dat de meest authentieke weergave van de oorspronkelijke opname mogelijk maakt. Een filosofie die Bowers & Wilkins omschrijft als ‘True Sound’.

De nieuwe achterwielaangedreven McLaren 750S – beschikbaar als coupé en cabriolet (Spider) – is zonder twijfel een sportwagen voor puristen en audiofielen.