Business Class bestaat inmiddels alweer 25 jaar! De succesformule van Harry Mens blijft werken en Harry, die is nog lang niet afgerond met zijn gesponsorde televisieprogramma.

Business Clas van Harry Mens

Wie kent hem niet? De opmerkelijke en flamboyante Harry Mens, de onbetwiste koning van de Nederlandse vastgoed- en televisiewereld. Iedere zondagochtend bespreekt hij als presentator van Business Class uiteenlopende onderwerpen, van zakelijk en politiek tot financieel-economisch, met zijn gasten.

Terwijl het niet beslist een kijkcijferkanon is, overleeft het programma met gemak. Voornamelijk dankzij de bedragen die personen en bedrijven betalen om geïnterviewd te worden door de journalistieke pitbull die luistert naar de naam Harry Mens. Zoals alleen hij dat kan is hij de hofleverancier van vastgeroeste gesprekken, misverstanden en iconische tv-momenten. Alles is gewoon echt, zonder teleprompter, aldus Mens.

Kritische interviews zijn er niet, want gasten moeten diep in de buidel tasten om hun verkooppraatje te mogen houden. Wegens deze reden is iedere slok wijn ‘heerlijk’ en is elk langskomend investeringsmogelijkheid volgens Harry de moeite dubbel en dwars waard.

Tarieven

Maar wat voor bedragen zijn er nou mee gemoeid? In een video-interview met De Telegraaf doet de presentator een boekje open. Op de vraag wat bedrijven ongeveer betalen om geïnterviewd te worden, zegt Mens: “Het hangt er een beetje vanaf. Maar gemiddeld, voor een knap interview ben je zo € 10.000 á € 11.000 kwijt. Je moet zo rekenen: het kost ongeveer € 1.000 per minuut.

Vorig jaar mocht Harry Mens 76 kaarsjes uitblazen, maar achter de geraniums zitten is niets voor hem. Hij tekende zelfs een driejarig contract. Maar wat doet hij dan met zijn AOW? “Dat gaat in de flow mee naar allerlei goede doelen.” Met de rest van het geld legt hij graag zijn dochters in de watten. Bijvoorbeeld door het aanschaffen van woningen. “Ik leid een vrij rijk leven en heb vijf dochters die ik wil verwennen.”